Tight slutspurt för U25-ryttare inför finalen av Lövsta Future Challenge Jumping

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

André Brandt vid Billdals Ridklubb, foto Marianne Ahlm

Ebba Danielsson och André Brandt har under de första två kvalen kopplat greppet om finalplatserna i Lövsta Future Challenge Jumping U25. Men med ett återstående kval till finalen i Gothenburg Horse Show kan mycket hända. Det kommer bli en spännande helg för de unga talangerna under Borås Grand Prix.

”Mitt mål är helt klart att ta mig till finalen i Scandinavium för att få möjlighet att tävla tillsammans med världens bästa ryttare. Det är otroligt lärorikt för oss U25-ryttare, så siktet för helgens tävlingar i Borås är att plocka så många poäng som möjligt för att säkra biljetten dit,” säger André Brandt.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 – så här går det till:

  • Lövsta Future Challenge går över tre kvaltillfällen där de anmälda ryttarna kan plocka poäng i klasser från 145 och uppåt. Det är enkelt att följa vilka ryttare som deltar i Lövsta Future Challenge genom den gröna armbindel som ryttarna bär under tävlingarna. De två högst rankade ryttarna efter tre kval kniper en varsin biljett till finalen, som går av stapeln under Gothenburg Horse Show. Utöver dessa två ryttare kan även landslagsledningen i samråd med Gothenburg Horse Show och Lövsta Future Challenge dela ut ytterligare tre finalbiljetter.
  • Under tävlingarna i Göteborg kan U25-ekipgaen rida alla klasser förutom världscupen och vissa specialklasser. Det ekipage som samlar mest poäng under helgen står som vinnare och får ta emot meetingpriset i ett kokande Scandinavium.

Ranking inför Borås Grand Prix hittar du här.

Start och resultatlistor finns här.

Mer information om Lövsta Future Challenge Jumping hittar du här.

Hela kvaltälingen sänds live via Equisport här.

Kontakt