Sikte mot Scandinavium - nu startar säsong 9 av Lövsta Future Challenge Jumping U25

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Viktor Edvinsson i finalen av Lövsta Future Challenge Jumping U25 föregående säsong, foto Roland Thunholm

Billdal Horse Show blir startskottet för Lövsta Future Challenge Jumping U25. Under tre kvaltillfällen under säsongen 2023/2024 gör ett tjugotal av Sveriges bästa U25-ryttare upp om finalbiljetterna som avgörs under Gothenburg Horse Show.

Christoffer Gottlieb är sportchef på Billdals Ridklubb och ser fram emot en spännande tävlingshelg.

- "Uppdraget att arrangera Lövsta Future Challenge första kval under Billdal Horse Show är mycket inspirerande. Vårt samarbete ger tävlingsdagarna en extra nerv, den här touren är en fantastisk katalysator för svensk talangutveckling. Det känns otroligt spännande att följa de unga ryttarna och hästarna och leka med tanken att ett framtida OS-ekipage kanske tävlar hos oss.

För möjligheten att starta i touren krävs meriter, samtliga ryttare ska ha placeringar i 150-klasser nationellt eller 145 i internationella klasser. Vid samtliga kval tävlar U25-ryttarna i ordinarie klasser, men känns igen via de gröna armbindlarna de bär.

Under de tre kvaltillfällena samlar ryttarna poäng från 145-klasser och uppåt. De två högst rankade ryttarna efter kvaltävlingarna får en inbjudan till finalen i Scandinavium. Förutom de två ekipagen har Lövsta Future Challenge tillsammans med Gothenburg Horse Show och hoppningens landslagsledning möjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen i Scandinavium.

U25-ryttaren Viktor Edvinsson var en av årets förra finalister och även en av årets deltagare som har siktet inställt mot final.

- " Mitt erfarenhetskonto fylldes på väldigt mycket under finalen förra året. Att få vara med och fajtas om platserna till Göteborg och sedan ta sig dit har alltid varit en stor dröm. Som U25-ryttare har det varit fantastiskt att får vara på plats, se allt bakom kulisserna och dessutom vara en av ryttarna som red de femstjärniga klasserna! Mitt mål för säsongen är helt klart att få rida in på Scandinavium igen i februari," säger han.

Tävlingarna i Billdal har inte bara fokus på unga talanger och nationell toppsport, utan även hållbarhet. Tävlingarna är miljömärkta genom MiljöChecken.

- "Vi hakar i varandras mål om en hållbar hästnäring, alltid med hästen i fokus. Hållbarhetsarbetet är viktigt för Billdals Ridklubb där vi har profilerat oss inom trygghetsfrågorna och tack vare MiljöChecken blir vi vassare även utifrån miljöperspektivet," säger Christoffer Gottlieb.

De övriga två kvalen avgörs under Jönköping Horse Show 31 oktober-5 november och Borås Grand Prix 8-11 februari 2024. Finalen avgörs under Gothenburg Horse Show 21-25 februari 2024.

Du hittar mer information om Lövsta Future Challenge Jumping U25 här.

Start- och resultatlistor publiceras här.

Kontakt