Lövsta Future Challenge ekipage redo för Jönköping Horse Show

Lövsta Future Challenge tillbaka på Jönköping Horse Show. Foto: Malin Larsson

Det blir en fullspäckad helg med Lövsta Future Challenge kval i både hoppning och dressyr under Jönköping Horse Show. Det är dags för dressyrryttarna att slåss om de sista och avgörande poängen inför finalen på Sweden International Horse Show. Dessutom går startskottet för den åttonde säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping U25.

Tillfälligt nytt för dressyrens del är att båda helgens klasser är poänggivande. Detta på grund av att ett flertalekipage befunnit sig i karantän sedan tävlingen i Flyinge då en häst vid hemkomst testat positivt för ekvint coronavirus.

-”Det kommer helt klart bli en riktig nagelbitare, vad som helst kan egentligen hända och det gör det hela så spännande. Grand Prix-klasserna på fredag ger dessutom högre poäng än de tidigare kvalen, då svårigheten höjs. Det blir extra utslagsgivande, men jag är säker på att vi kommer ha 8 riktigt starka ekipage klara för final på fredag”, säger Tinne Vilhelmsson Silfvén, grundare av Lövsta Future Challenge.

Dressyren inleds på torsdag kväll med Intermediere II och den sista kvalklassen rids i FEI Grand Prix för unga ryttare respektive unga hästar under fredagen. På fredag står det klart vilka fyra U25-ryttare och fyra Unga Grand Prix-hästar som får möjligheten att rida den prestigefyllda finalen i Friends Arena.

Under helgen är det även dags för några av Sveriges bästa U25-ryttare att samla poäng för att få chansen att rida den femstjärniga tävlingen Gothenburg Horse Show 2022.

-”Vi är jätteglada att kunna inleda säsongen på Elmia. Det är en arenatävling med internationell karaktär och ger ryttarna nyttig erfarenhet inför kommande utmaningar. Dessutom ser vi fram emot att äntligen kunna arrangera att kval för både våra hopp och dressyrryttare”, säger Emelie Broman Tegelberg, ansvarig för Lövsta Future Challenge

Detta är den första av tre kvaltävlingar och under helgen kan de unga hoppryttarna samla poäng i klasser från 145 och uppåt. Ryttarna känns igen på den gröna armbindeln.

Startlistor, tidsschema och resultat för både hoppning och dressyr hittar du här.

Regler och upplägg inför säsongstarten av LFC Jumping hittar du här.