Dags för säsong 8 av Lövsta Future Challenge Jumping U25

Ebba Danielsson, foto Roland Thunholm

Billdal Horse Show blir startskottet för Lövsta Future Challenge Jumping U25. Under tre kvaltillfällen under säsongen 2022/2023 kommer ett tjugotal av Sveriges bästa U25-ryttare att göra upp om en av platserna i den prestigefyllda finalen som avgörs under Gothenburg Horse Show 23-26 februari 2023.

- ”Efter pandemiåren ser jag verkligen fram emot att följa en hel säsong av Lövsta Future Challenge med en final i ett fullsatt Scandinavium. För att Sverige ska kunna fortsätta prestera på topp i framtida mästerskap är det viktigt att kunna bygga upp nya talanger. Den här tävlingen är en viktig pusselbit i den uppbyggnaden ”, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten hopplandslaget.

För möjligheten att starta i touren krävs meriter, samtliga ryttare ska ha placeringar i 150-klasser nationellt eller 145 i internationella klasser. U25-ryttarna tävlar vid samtliga kval i ordinarie klasser, men känns igen via de gröna armbindlarna de bär. Under de tre kvaltillfällena samlar ryttarna poäng från 145-klasser och uppåt. De två högst rankade ryttarna efter kvaltävlingarna får en inbjudan till finalen i Scandinavium. Förutom de två ekipagen har Lövsta Future Challenge tillsammans med Gothenburg Horse Show och hoppningens landslagsledning möjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen i Scandinavium.

Under tävlingarna i Billdal 21-23 oktober deltar 13 U25-ekipage. De har möjlighet att samla ihop poäng genom fredagens 145-klass och lördagens 150 Grand Prix.

De övriga två kvalen avgörs under Flyinge Indoor 8-11 december och Borås Grand Prix 9-12 februari.

Du hittar samtliga start och resultatlistor här.

Regler och mer information om Lövsta Future Challenge Jumping U25 hittar du här.

Kontakt