Dieter Vermeiern och Carl Walter Fox i topp första dagen på Stockholm Stadion

Dieter Vermeirn och Kingston Town 111 Z, foto Roland Thunholm

21 av världens bästa U25-ryttare var först ut på Stockhom Stadions anrika arena på fredagsmorgonen. Efter flera både snabba och snabba ritter var det ingen som kunde slå Dieter Vermeiern och Kingston Town 111 Z.

- " Kingston kändes riktigt bra i uppvärmningen så vi gick in på arenan med mycket självförtroende. Jag är verkligen glad över att vara tillbaka här i Stockholm och ser fram emot resten av helgen", sa Dieter efter sin ritt.

Andraplatsen gick till Tysklands Linn Hamann med Crystal Clear och tredjeplatsen till Isabella Russekov med Balou´s Fly High från USA.

De sjuåriga hästarna gjorde också den första av tre klasser i Lövsta Future Challenge-finalen. 11 svenska hästar kvalificerade sig till finalen förra året under Champion of the Youngsters och Breeders Trophy. En av dem, Carl Walter Fox med First Eka Navy Jack, tog klassens seger.

- " Jag är riktigt nöjd med vår ritt idag. Jag vet att det fanns många skickliga ryttare och hästar i klassen, så jag red så fort jag kunde utan att göra det absolut maximala första dagen. Det är fantastiskt att få möjligheten att rida på en sådan här stor internationell tävling och jag är verkligen tacksam för möjligheten, säger Carl-Walter.

Andraplatsen för unghästarna gick till Bertram Allen med Karlsson, Irland och tredjeplatsen till Nicola Philipparts och K&T Geronimo, Belgien.

Du hittar alla resultat här.

Kontakt