Världspremiär för Lövsta Future Challenge International Tour

Josefine Hoffman och Hoennerups Driver under LFC International i Scandinavium 2020, foto Roland Thunholm

Genom ett helt unikt samarbete mellan Lövsta Future Challenge och världscuparrangörerna Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam och World Cup Vilhelmsborg lanseras nu den nya touren Lövsta Future Challenge International Tour, som riktar sig till dressyrens U25-ryttare. Konceptet skapar möjligheter för U25-ryttare att tävla på de internationella arenorna där även deltävlingar i FEI Dressage World Cup™ hålls.

Bo Jenå, förbundskapten för svenska dressyrlandslaget är positiv till satsningen;

- "Jag ser väldigt mycket fram emot att få följa Lövsta Future Challenge International Tour och inte minst när den arrangeras på så välkända och etablerade tävlingar som i Göteborg, Amsterdam och i Vilhelmsborg. För oss i landslagsledningen är U25-ryttarna en viktig kategori ryttare att följa, det är unga ryttare som är på väg att ta steget till Grand Prix-nivå och vi tror att det är viktigt för dem att få mäta sig mot likvärdiga, internationella ryttare innan de ger sig in i hetluften bland seniorerna."

Varje deltävling har totalt 8 startande där de anordnande länderna Sverige, Danmark och Holland har (minst) två startplatser vardera. Till de två resterande startplatserna bjuds alla nationer in att ansöka om. Varje deltävling består av två klasser; FEI U25 Grand Prix följt av FEI Grand Prix Kür. Först ut är World Cup Vilhelmsborg som går av stapeln redan 17-23 oktober.

Antonia Ax:son Johnson, ägare av Lövsta Stuteri och grundare av Lövsta Future Challenge, är glad över sitt utökade engagemang i dressyrsporten;

- "Min livslånga passion för hästar och min osvikliga tro på unga förmågors utvecklingskraft har präglat Lövsta Stuteris verksamhet från starten för drygt 20 år sedan. Lövsta Future Challenge har blivit vår ledstjärna när vi förverkligar denna vision. Nu tar vi ytterligare ett steg med Lövsta Future Challenge International Tour där unga dressyrtalanger får internationell erfarenhet på högsta nivå. Det är en stor glädje att på detta vis ännu en gång utöka vårt stöd till ridsporten, säger Antonia.

Stora prispengar i potten under Gothenburg Horse Show

Under Gothenburg Horse Show kan dessutom en ”Overall Winner” koras och då utdelas en bonus på hela 100 000 SEK. Bonusen tilldelas det ekipage som startat minst två av deltävlingarna, där Gothenburg Horse Show måste vara en av de två, och som har den högsta snittprocenten i FEI U25 Grand Prix.

- "Dressyren på toppnivå har tagit stora steg framåt de senaste åren! Tillsammans med Lövsta Future Challenge Dressage International Tour U25 känns det riktigt bra att vi kan fortsätta skapa fler möjligheter för den utvecklingen – säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Mer information hittar du här.

Deltävlingarna går följande datum och platser:

World Cup Vilhelmsborg, Danmark 17-23 oktober 2022

Jumping Amsterdam, Nederländerna 25-29 januari 2023

Gothenburg Horse Show, Sverige 22-26 februari 2023

Kontakt