Utökat samarbete mellan Lövsta Future Challenge och Stockholm Horse Week sätter fokus på unga talanger

Ines Joly Foto: Malin Larsson

Efter ett år av inställda evenemang är LGCT Stockholm och Stockholm Horse Week tillbaka med en helg fylld av toppsport på Stockholms Stadion 18–20 juni. Genom ett fortsatt samarbete mellan Lövsta Future Challenge och Stockholm Horse Week utökas satsningen på unga talanger, både hästar och ryttare.

Lövsta Future Challenge är satsningen på unga hästar och unga ryttare som i Sverige framgångsrikt bidragit till en positiv utveckling av sporten, såväl inom hoppning som dressyr. Under premiären av LGCT Stockholm & SHW 2019 gjorde Lövsta Future Challenge satsningen internationell, något som var väldigt uppskattat av såväl ryttare som publik. Under tävlingarna 2021 kommer 20 stycken U25- ryttare att bjudas in, varav fyra platser är reserverade för svenska ryttare.

Den stora nyheten i årets program är att Lövsta Future Challenge även kommer att presentera klasser för unga sjuåriga hästar. Då finalen av LFC Jumping Unga Hästar ställdes in tidigare i år bjuds nu de elva kvalade svenska hästarna in till att tävla under Stockholm Horse Week. De får chansen att mäta sig mot 20 jämnåriga internationella förmågor i tre klasser under helgen på en arena som ger värdefull rutin på vägen mot de största klasserna.

- Det är en stor glädje att få arrangera finalen av LFC Jumping Unga Hästar och att få stödja en internationell U25 tävling på en av de vackraste och mest anrika arenorna i Europa, Stockholm Stadion. Vår vision är att göra det möjligt för unga talanger att förverkliga sina drömmar och att ge de yngre hästarna en läroresa av högsta kvalitet. Aldrig har detta varit viktigare än i år-vi firar möjligheten, säger Antonia Ax:son Johnson ägare av Lövsta Stuteri och grundare av Lövsta Future Challenge

Evenemanget arrangeras i Sverige för andra gången och kommer i år att ha fokus på hoppning. Tävlingarna samlar världens bästa ryttare i Stockholm för att tävla individuellt i den prestigefulla touren Longines Global Champions Tour och lagtävlingen Global Champions League. Stockholm Horse Week kompletterar programmet och samarbetet med Lövsta Future Challenge går helt i linje med arrangörens vision om att vara ett evenemang med fokus på unga talanger och toppsport. Årets evenemang kommer att arrangeras i ett anpassat format på grund av de rådande restriktionerna men publiken kommer att kunna ta del av samtliga klasser live hemifrån tv-soffan.

Vi är väldigt glada över att kunna genomföra en tävling i den här storleken efter en lång tid av inställda evenemang. Att anpassa evenemanget och samtidigt ge ryttare och hästar de bästa förutsättningarna för att kunna tävla är otroligt viktigt för oss. Vi är väldigt glada och stolta över det fortsatta samarbetet med Lövsta Future Challenge som skapar bredd i programmet och ger de unga talangerna en fantastisk möjlighet att få vara del av ett evenemang på allra högsta nivå, säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week.