Utökad satsning på unga talanger under sommarens tävlingar på Stadion

Carl Walter Fox och Eka First Navy Jack, foto GCT

Lövsta Future Challenge och LGCT Stockholm med Stockholm Horse Week är stolta att meddela ett fortsatt samarbete för att främja framtidens stjärnor inom ridsporten. Den prestigefyllda tävlingen som äger rum den 16–18 juni på Stockholms Stadion, kommer även inkludera en ny internationell satsning för 7-åriga hopphästar.

Dagens unga hästar och ryttare är ju ridsportens framtid, och det är så viktigt att de får möjlighet att både inspireras, skaffa erfarenhet och rutin vid internationella tävlingar på toppnivå. Därför vill vi nu öppna upp den internationella LFC tävlingen även för unga hästar- på anrika Stadion när Stockholm är som allra vackrast!”, säger Antonia Ax:son Johnson, grundare Lövsta Future Challenge.

Lövsta Future Challenge kommer i samarbete med Stockholm Horse Week att anordna internationella tävlingar både för unga hopphästar och för U25-ryttare. En unik möjlighet för såväl de unga sjuåriga hästarna som för de unga ryttarna att samla värdefull erfarenhet i en internationell miljö.

Premiär för Lövsta Future Challenge International Young Horses

Klasserna för de sjuåriga hästarna har blivit en så uppskattad del av LGCT Stockholm av såväl ryttare, hästägare, uppfödare och publik att en fortsättning kändes självklar.

Under tävlingarna 2023 kommer 30 hästar till start i Lövsta Future International Young Horses varav tjugo platser erbjuds till de ryttare som startar de femstjärniga klasserna under helgen och tio platser tas ut av landslagsledningen i hoppning och tilldelas svenska ekipage.

Uttagningen baseras på ekipagens resultat och förmåga att prestera jämna resultat på tävlingar av internationell karaktär där särskild vikt läggs vid ekipagets utvecklingsmöjligheter.

Världens högst rankade U25-ryttare återvänder till Stadion

I årets upplaga av Lövsta Future Challenge International U25 kommer tjugotvå av de högst rankade U25- ryttarna i världen att bjudas in, varav fyra platser är reserverade för svenska ryttare.

- ”Det betyder mycket att tidigt få rutin från de stora arenorna. Lövsta Future Challenge International ger oss nu möjlighet att erbjuda ovärderliga erfarenheter för så väl våra unga lovande ryttare som hästar. Det ska bli spännande att både ta ut ekipagen och att få se dem tävla i en så prestigefylld internationell miljö som LGCT Stockholm” säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten svenska hopplandslaget.

Tävlingarna samlar världens bästa ryttare i Stockholm för att tävla individuellt i den prestigefulla touren Longines Global Champions Tour och lagtävlingen Global Champions League. Stockholm Horse Week kompletterar programmet och samarbetet med Lövsta Future Challenge går helt i linje med arrangörens vision om att vara ett evenemang med fokus på unga talanger och toppsport.

Mer information om Lövsta Future Challenge International hittar du här.

Kontakt