Unika konceptet Lövsta Future Challenge International Dressage Tour förlängs

Marten Luiten Fynona, foto Digishots

Inför inomhussäsongen 2022/2023 lanserades Lövsta Future Challenge International Dressage Tour, ett unikt samarbete mellan Lövsta Future Challenge och världscuparrangörerna Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam och World Cup Herning. Touren som riktar sig till dressyrens U25-ryttare skapar möjligheter för de unga ryttarna att tävla på de internationella arenorna där även deltävlingar i FEI Dressage World Cup™ hålls. Nu står det klart att det blir en förlängning även över säsongen 2023/2024.

Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show, är glad över att samarbetet fortsätter.

– "Det första året av Lövsta Future Challenge International Tour överträffade vad vi hade hoppats på! Det känns därför väldigt bra att vi med Lövsta Future Challenges hjälp kan fortsätta satsa på de unga dressyrryttarna, och tillsammans ge dem förutsättningar att förbereda sig för framtida mästerskap!"

Förra årets var holländska Marten Luiten den mest framgångsrika ryttaren i touren och har nu klättrat upp som nummer 1 på dressyrens världsranking för U25-ryttare:

” Lövsta Future Challenges internationella tour har varit en fantastisk upplevelse. Vi har fått erfarenhet från tävlingar på internationell toppnivå och det har också varit så inspirerande att få vara på samma tävlingar som de allra största ryttarna! Det har get mig mycket motivation och har bidragit mycket till de framgångar vi haft i år.”

Antonia Ax:son Johnson, ägare av Lövsta Stuteri och grundare av Lövsta Future Challenge, är glad över sitt fortsatta engagemang i dressyrsporten;

”Vår tour visade att U25-ryttarna i Europa håller hög nivå. Särskilt inspirerar det att se att flera ryttare utbildat hästarna de red till den här nivån. Med kärlek och respekt i rösten beskrev de hur mycket hästarna och möjligheten att göra resan mot toppen tillsammans betyder. Det tyder på ett horsemanship för vår sport att vara stolta över och något vi gärna fortsätter stötta.”

Konceptet är likt förra säsongen att varje deltävling har totalt 8 startande och de anordnande länderna Sverige, Danmark och Holland har (minst) två startplatser vardera. Till de två resterande startplatserna bjuds alla nationer in att ansöka om. Varje deltävling består av två klasser; FEI U25 Grand Prix följt av FEI Grand Prix Kür.

Deltävlingarna går följande datum och platser:

- World Cup Herning Danmark 18-22 oktober 2023

- Jumping Amsterdam, Nederländerna 25-28 januari 2024

- Gothenburg Horse Show, Sverige 21-25 februari 2024

Svenska Ridsportförbundet stöttar initiativet och de svenska ekipagen i Lövsta Future Challenge International Tour genom resebidrag.

Kontakt