U25-ryttare klara för Stockholm Stadion

Viktor Edvinsson,foto Johan Lilja för Gothenburg Horse Show

Nio svenska seniorer och fyra U25-ryttare är klara för start under Longines Global Champions Tour på Stockholms Stadion 16-18 juni.

- "Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Stadion. Det är en fantastisk tävling med mycket atmosfär. Stora tävlingar på hemmaplan är alltid roliga", säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten hoppning.

Förutom femstjärnig hoppning står även U25-klasser på schemat. I Lövsta Future Challenge International U25 får vi se Sveriges framtidshopp möta några av Europas bästa U25-ryttare. Totalt startar 22 ryttare, varav fyra platser är reserverade för svenska ryttare.

Svenska ryttare LFC International U25:

André Brandt
Viktor Edvinsson
Erik Nordström
Ottilia Lundgren

- "Ett spännande gäng ryttare som det ska bli kul att följa. Det är ett jättebra upplägg med U25-klasserna och att de får chansen att rida mot internationellt motstånd i den miljön", säger Henrik Ankarcrona.

Svensk hoppsport är inne i en nästan overkligt lysande guldålder. Efter OS-guld och dubbla VM-guld har framgångarna fortsatt 2023 med svensk seger i världscupfinalen och fortsatt svenskt i topp på världsrankningen. Bakom guldlaget från Tokyo och Herning finns dessutom flera ekipage som aspirerar på en plats i laget vid kommande mästerskap.

Svenska seniorryttare LGCT Stockholm:

Henrik von Eckermann
Malin Baryard Johnsson
Peder Fredricson
Rolf- Göran Bengtsson
Wilma Hellström
Angelica Agustsson Zanotelli
Evelina Tovek
Petronella Andersson
Linda Heed

Biljetter till Longines Global Champions Tour Stockholm finns här.

Här finns programmet för årets LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week

Kontakt