U25 dressyr i världsklass i Herning - Lövsta Future Challenge International Dressage Tour startar upp säsong två

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Evelina Söderström och Cilantro i Amsterdam 2023, foto Digishots

Förväntningarna stiger inför starten av Lövsta Future Challenge International Dressage Tours andra säsong. Sedan lanseringen 2022 har touren erbjudit en plattform för några av Europas främsta U25-ryttare att tävla på samma arenor som FEI Dressage World Cup™ hålls.

Den populära touren är tillbaka för en andra säsong och startar upp under World Cup Herning från den 20 till 22 oktober.

Jens Trabjerg är sportchef på World Cup Herning och ser fram emot helgens tävlingar:

- " World Cup Herning är stolta över att vara en del av Lövsta Future Challenge. Förra årets premiär i Vilhelmsborg visade att touren är både uppskattad, behövd och eftertraktad. Jag tror att morgondagens seniorstjärnor säkerligen kommer se tillbaka på sin medverkan i Lövsta Future Challenge som mycket betydelsefull för deras karriärer."

Förutom World Cup Herning kommer Lövsta Future International Dressage Tour att gå av stapeln under Jumping Amsterdam den 25–28 januari och Gothenburg Horse Show den 21–25 februari 2024. Varje tävling omfattar U25 Grand Prix och Grand Prix Kür.

En nyhet för året är att konceptet "overall winner", där det sammanlagt bästa ekipaget i U25 Grand Prix vann 100 000 SEK tas bort. Istället fördelas den summan över startfältet, vilket gör att Gothenburg Horse Show kommer ha tourens högsta prispengar.

Evelina Söderström har haft en fantastisk säsong i den nationella touren av Lövsta Future Challenge och var även den mest framgångsrika svenska ryttaren i förra årets internationella tour. Nu laddar hon och Cilantro för Herning:

- "Det känns väldigt roligt att få vara tillbaka i den internationella touren, speciellt på en så maffig arena som den i Herning! Jag och Cilantro är suppertaggade och ser fram emot en spännande helg i Herning!".

Start och resultatlistor från Herning hittar du här.

Mer information om Lövsta Future Challenge International Dressage Tour hittar du här.

Kontakt