Tio svenska unghästar uttagna till tävlingarna på Stockholms Stadion

Jill Silvandersson och CC Stud´s Liisolde, foto Sportfot

Under Longines Global Champions Tour på Stockholms Stadion får publiken chansen att se framtidens hoppstjärnor i den prestigefyllda unghästtävlingen Lövsta Future Challenge International Young Horses. Nu har landslagsledningen tagit ut de tio hästar som får representera de blågula färgerna.

-" Ett väldigt spännande gäng med mycket potential. Det ska bli kul att se hur de mäter sig med de internationella unghästarna," säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, som tillsammans med övriga landslagsledningen i hoppning har tagit ut de svenska representanterna.

Uttagna svenska ekipage:

Camaro CB (SWB) - Carl-Walter Fox

CCStud’s Liisolde (SWB) - Jill Silvandersson

Latifa Ek (SWB) - Joel Andersson

Liquor TN - Emma Emanuelsson

Lyandro MDB - Marcus Westergren

Parfait d’Avril (SWB) - André Brandt

Quabriolet van het Bildeken - Felicia Hultberg

Quizano VDL - Magnus Österlund

She’s Got It - Kajsa Björe

Simona VS (SWB) - Linda Heed

- "Det känns helt magiskt, att få rida på Stadion, det är ju något man knappt vågat drömma om. Jag, som många andra unghästutbildare, får ju sällan chansen att tävla på den här typen av tävlingar, så jag är superglad att få ta med CCStud’s Liisolde dit", säger Jill Silvandersson.

Tävlingarna arrangeras 16-18 juni på Stockholms Stadion och totalt kommer 30 sju-åriga hästar till start i Lövsta Future International Young Horses. 20 platser erbjuds till de ryttare som startar de femstjärniga klasserna, medan 10 platser är reserverade till nationella ekipage.

- "Det är en unik möjlighet för våra lovande unga hästar att samla värdefull erfarenhet i en internationell miljö. För oss i landslagsledningen gäller det att inte bara underhålla toppen, utan se till att det fylls på underifrån också. Då är sådana här satsningar otroligt viktiga," säger Henrik Ankarcrona.

Program Lövsta Future Challenge International Young Horses
Fredag 16 juni: 130-hoppning totalfel
Lördag 17 juni: 135-hoppning A:0
Söndag 18 juni: 135-hoppning A1:a

Kontakt