Thalia Rockx vinner världspremiären av Lövsta Future Challenge International Tour

Thalia Rockx, photo Kim Lundin

Det gällde att ha marginalerna på sin sida när det var dags för den allra första U25 Grand Prix-küren i danska Vilhelmsborg på lördagseftermiddagen. Med tre ryttare på olika decimaler av 73% var det till slut rutinerade Thalia Rockx och Verdi de La Fazenda från Nederländerna som tog hem segern på 73,494%.

Efter gårdagens inledande U25 Grand Prix, var det totalt åtta ekipage från fyra nationer gjorde upp i dagens Kür. Publiken på plats fick uppleva ett jämnt startfält med flera fina uppvisningar av de unga talangerna. Knappt efter segrande Thalia Rockx hamnade gårdagens segrare, danska Karoline Rohmann/Jakas Don Louvre på 73,375% medan tredjeplatsen gick till Josefine Hoffmann på Hoennerups Driver med resultatet 73,188%. Bästa svensk blev Evelina Söderström på en femteplats med 71,269%.

-"Jag är så stolt och glad över vår vinst idag", säger Thalia Rockx. Jag och Verdi älskar att rida vår kür. Så fort han hör musiken spetsar han öronen och han älskar att få visa upp sig på arenor som den här."

Verdi de la Fazenda (f 2002 Florett AS-Sandro Hit) är uppfödd hemma hos Thalia och hennes familj som tillsammans driver ett utbildnings-och tävlingsstall i Holland. Han är utbildad av pappa Johan och bl.a har de tävlat i allt från unghäst-VM till nederländska mästerskapen tillsammans. Sedan ett par år har Thalia tagit över tyglarna.

-"Verdi har varit en del av min familj i nästan hela mitt liv och jag är så tacksam för allt vi får uppleva tillsammans", avslutar Thalia.

World Cup Vilhelmsborg är den första av totalt tre tävlingar i det nya konceptet Lövsta Future Challenge International Tour. Konceptet skapar möjligheter för U25-ryttare att tävla på de internationella arenorna där även deltävlingar i FEI Dressage World Cup™ hålls. De övriga två tävlingsplatserna är Jumping Amsterdam som avgörs 25-29 januari 2023 och touren avslutas under Gothenburg Horse Show 22-26 februari 2023.

Stora prispengar i potten under Gothenburg Horse Show

Under Gothenburg Horse Show kan dessutom en ”Overall Winner” koras och då utdelas en bonus på hela 100 000 SEK. Bonusen tilldelas det ekipage som startat minst två av deltävlingarna, där Gothenburg Horse Show måste vara en av de två, och som har den högsta snittprocenten i FEI U25 Grand Prix.

Fullständiga resultat från dagens klass hittar du här.

Mer information om Lövsta Future Challenge International Tour hittar du här.

Kontakt