Slutspurt i Borås inför finalen av Lövsta Future Challenge Jumping U25

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Joel Torstenson och Il Rossa di Costa, foto Isak Rautenberg

Joel Torstenson har kopplat greppet om ledningen i Lövsta Future Challenge Jumping för U25-ryttarna och därmed är även en finalplats till Gothenburg Horse Show nära. I helgen avgörs det sista kvalet och därmed även vilka två ryttare som lyckas ta de första finalplatserna.

- "Jag har gjort en plan inför Borås för att kunna matcha henne optimalt till Göteborg, men självklart ska man inte ta ut något i förväg, mycket kan hända! Men min häst är i fin form och jag känner mig väl förberedd, " säger Joel som har målsiktet inställt på Gothenburg Horse Show.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 går över tre kvaltillfällen där de anmälda ryttarna kan plocka poäng i klasser från 145 och uppåt. Det är enkelt att följa vilka ryttare som deltar i Lövsta Future Challenge genom den gröna armbindel som ryttarna bär under tävlingarna. De två högst rankade ryttarna efter tre kval kniper en varsin biljett till finalen, som går av stapeln under Gothenburg Horse Show 22-26 februari. Utöver dessa två ryttare kan även landslagsledningen i samråd med Gothenburg Horse Show och Lövsta Future Challenge dela ut ytterligare tre finalbiljetter.

- " Att kunna få chansen att rida de femstjärniga klasserna är ett stort delmål i min karriär. Så många år har man varit en av dem som suttit och kollat på när alla världsryttare ridit, att nu ha en chans att få bli en del av den atmosfären och befinna sig på samma bana som de ryttarna skulle vara en dröm som uppfylls", avslutar Joel.

Under tävlingarna i Göteborg kan U25-ekipgaen rida alla klasser förutom världscupen och vissa specialklasser. Det ekipage som samlar mest poäng under helgen står som vinnare och får ta emot meetingpriset i ett fullsatt Scandinavium!

Ranking inför sista kvalet hittar du här.

Start- och resultatlistor för Borås Grand Prix finns här.

Tävlingarna webbsänds via Equisport här.


    Kontakt