Rekordstort startfält när Lövsta Future Challenge Dressage startar upp sin tolfte säsong

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Cecilia Bergåkra och Izack, foto Roland Thunholm

17 U25-ryttare kommer till start när Lövsta Future Challenge Dressage startar upp sin tolfte säsong på påskdagen. Bland startfältet hittar vi både några rutinerade U25-ryttare men även många nya talanger som är redo att utmana.

En av U25-ryttarna som redan hunnit vara med i flera säsonger är 21-åriga Cecilia Bergåkra som kommer till start med Izack (SWB valack f 2009 BH Zack-Donnerfly, äg och uppf P&A Development AB).

-" Vi är väldigt laddade för denna säsong, förra årets kval gav oss definitivt mersmak! Förhoppningarna inför detta år är att kunna samla så mycket erfarenhet som möjligt i Lövsta Future Challenges koncept, så vi succesivt kan ta steget upp mot seniorklasserna så småningom. Under tiden arbetar vi med flera lovande talanger i stallet och mitt mål är att kunna delta med ytterligare två hästar i U25-klasserna i år!", säger Cecilia om årets säsong.

En av årets nya deltagare är 21-åriga Ellen Hedbys som i år tar steget från Young Rider till U25-ryttare. Ellen hade ett mycket framgångsrikt sista år som YR, ett YREM-brons i lag, ett YRSM-brons, hon var Ajaxstipendiet och uttagen till Aachen program of excellence. Med sig till Strömsholm har hon stoet Sonnenkönigin, (sto 2012 Roi du Soleil-Sir Donnerhall,äg MCN Konsult)

- "Klivet från YR till U25 är enormt, men så roligt! Jag är så tacksam att kunna delta i Lövsta Future Challenge redan under mitt första år. Som YR kommer man ganska långt med bra gångarter, vilja och regelbunden träning. För U25 blir kraven så mycket högre, med svårare rörelser och krav på samling, så att ha en nationell serie för oss U25or betyder allt för oss som drömmer om en framtid som GP-ryttare! Det ger bra och flera övningstillfällen på hemmaplan, vilket är första steget mot att lyckas internationellt. Det är viktigt för oss som är nästa generations seniorryttare att få erfarenhet i god tid. Jag är tacksam att ta del av det här upplägget och såklart drömmer jag ju om att rida final och kür på Friends", säger Elin om sin debut.

Lövsta Future Challenge Dressage avgörs i två klasser, U25-ryttare och Unga Grand Prix-hästar och avgörs över fem kval under året. De bästa 4 ekipagen i vardera klass tar sig till den åtråvärda finalen som avgörs under Sweden International Horse Show.

Helgens tävlingar på Strömsholm är första kvalet enbart för U25-ryttarna medan de unga Grand Prix-hästarna startar upp sin säsong i Lidköping om två veckor.

Mer information om Lövsta Future Challenge finns här.

Fullständiga start och resultatlistor från helgens tävlingar finns här.


Kontakt