Ottilia Lundgren U25-vinnare och Nicole Holmén med Qurious HS segrar för de unga hästarna i Lövsta Future Challenge Jumping

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Nicole Holmén och Qurious HS tillsammans med Alexandra Mörner och Stella Röhlcke, foto Roland Thunholm

Finalerna av Lövsta Future Challenge Jumping är avgjorda. Ottilia Lundgren med Comeonconrad (2013,Comme Il Faut-Come on, äg;Ottilia Lundgren,uppf:Wolfgang Wissner) segrade för U25-ryttarna medan vinsten för de unga hästarna gick till hästen Qurious HS ( SWB Comme Il Faut -Diamant de Semilly, äg Grevlundagården I Vitaby Ab, Haras De Prepinson, uppf: Linn Holm)

- "Det är så roligt att rida här inne. Jag är supernöjd med min häst, han har hoppat fantastiskt hela veckan. Att få komma in här och rida de femstjärniga klasserna är verkligen en så bra möjlighet för oss som U25-ryttare", säger Ottilia Lundgren.

De fem U25-finalisterna har under veckan kunna samla poäng i de internationella hoppklasserna. Förutom erfarenheten av att tävla i en arena som Scandinavium får Ottilia med sig en check på 25 000kronor hem.

De 7-åriga hästarna har tidigare under veckan varit inne på banan i två klasser, men söndagens 135-klass avgjorde vinnaren av finalen. Efter en rafflande klass blev det till slut Nicole Holmén och Qurious HS som tog hand om segern. Tvåa blev hingsten Millions Grey (Million Dollar-Colman, äg; H3K Equestrian AB, uppf; Rit Kuenzli) med Thomas Ryan i sadeln och tredjeplatsen gick till Shape of You (SWB, Gisborne VDL-Robin Z,äg och uppfödare Henrik Tapper). Det betyder att hela topp 3-listan bestod av hästar som kvalat till finalen genom Champion of the Youngsters och Breeders Trophy.

Nicole Holmén strålade efter helgens andra seger:

- " Kurre som vi kallar honom är verkligen en helt fantastisk häst. Jag var lite mer nervös idag när jag gick in men jag lyckades hålla min plan. Det här är en häst med så mycket talang och kapacitet, så det är klart att jag vet att jag går in med en förutsättning att vi kan vinna. Men jag vet också att mycket kan hända, en bom trillar å lätt, men den här veckan har planen hållit hela vägen. Eller förresten, jag kunde ju vunnit i torsdags med," avslutar Nicole med ett skratt.

Fullständiga resultat från klassen här.

Kontakt