Evelina Söderström och Rose Mathisen i topp i Lövsta Future Challenge Dressages tredje kval

Rose Mathisen med Heston for U, bild Li Sjöstrand

När det tredje kvalet gick av stapeln på Djursholm var det flera nya ekipage som klev in i matchen om en finalbiljett till Sweden International Horse Show. Efter två spännande klasser med många fina ritter tog Evelina Söderström hem segern bland U25-ryttarna och xx vann klassen för de unga Grand Prix-hästarna.

U25-ryttarna var först ut och det var riktigt jämnt mellan topplaceringarna. Med mindre än en halv procents marginal gick förstaplatsen till Evelina Söderström med Cilantro på 67,598% före Lövsta Future Challenge-debutanten Jennifer Lindvall med Midt-West Casino. Tredjeplatsen gick till My Sandgren på Hampuz M.Ge och fjärdeplacerad var Mary-Sophie Haid-Bondergaard med Roberto des Frettes.

- " Jag är jättenöjd med Cilantro idag. Vi hade några små missar, men på det stora hela kändes han väldigt pigg och fin att rida. Nu satsar vi vidare mot en finalplats", säger Evelina efter ritten.

Bland de unga Grand Prix-hästarna kom hela 15 ekipage till start. Bäst för dagen blev elvaåriga Heston for U med sin ägare Rose Mathisen i sadeln. Ekipaget belönades med jämna 70% vilket räckte till vinst och 40 viktiga poäng. Andraplacerad blev Camilo och Alexandra Wikner Andersson, trea Mc Gordon med Maria Eriksson och fjärdeplatsen gick till Milwaukee och Mads Hendeliowitz.

- " Det var så roligt att rida här idag, Heston kändes toppen och jag är såklart väldigt nöjd med vinsten. Jag har ju haft Heston sedan han var unghäst och han har många kvaliteter, men det som verkligen utmärker honom är hans härliga attityd och ridbarhet. Vi kommer starta nästa kval under SWB Equestrian Weeks och går det bra vågar vi satsa mot final", säger Rose efter ritten.

Den totala rankingen för Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här.

Nästa kval avgörs under SWB Equestrian Weeks på Flyinge v.39.

Fullständigt resultat U25 hittar du och för Unga Grand Prix-hästar här.

Kontakt