Unga talanger gör upp om 400 000 kr i finalen av Lövsta Future Challenge Dressage 2020!

Ebba von Essenoch Dora Foto: Roland Thunholm

Till helgen är det äntligen dags för finalen av Lövsta Future Challenge Dressage 2020. Under två dagar ska sju U25-ryttare och sex Unga Grand Prix-hästar slåss om de åtråvärda prispengarna under finalklasserna på Strömsholm. Det är hög tid att kora den bästa U25-ryttaren och den bästa Unga Grand Prix-hästen för säsongen 2020!

På grund av den rådande pandemin flyttades finalen från sin traditionsenliga plats på Friends Arena till Strömsholm. Eftersom den femte kvaltävlingen togs bort dubblades även prispengarna vilket innebär att vinnarna i respektive klass rider hem hela 80 000 kronor vardera.

Det nya upplägget med en final över två dagar kvarstår. U25-ryttarna inleder fredagen med att rida en uppvärmningsklass i FEI Grand Prix för Unga Ryttare och finalklassen under lördagen rids i FEI Grand Prix Kür. För de unga GP-hästarna rids uppvärmningsklassen på fredagen i Intermédiere II och finalklassen på lördagen i FEI GP Young Horses 2020.

Trots att det blir en tidig säsongsstart, dessutom i en final, verkar båda ryttare och hästar laddade.

—"Det känns jättekul att finalen blir av, det kommer bli spännande med många fina hästar! Lövsta Future Challenge är en fantastisk möjlighet för unga Grand Prix-hästar att starta sin karriär i just Grand Prix", säger Ebba von Essen.

Tävlingarna följer alla gällande förordningar med tanke på rådande situation och tävlingen är därmed stängd för publik. Equisport sänder live båda dagarna, så att alla ska kunna ta del av finalritterna. Klasserna på fredagen och lördagen kommer dessutom kommenteras av Grand Prix-ryttaren och expertkommentatorn Gunilla Byström.

En av dem som kommer följa finalen från skärmen är Tinne Vilhelmson Silfvén, som befinner sig i Wellington, Florida.

—”Vi ser fram emot att tillsammans med Strömsholms Ridsportförening kunna genomföra vår final på ett säkert sätt. Självklart kommer vi sakna stämningen och publiken i Friends Arena, men det känns viktigt att fortsätta ge våra unga talanger rätt förutsättningar att utvecklas även i utmanade tider", säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Här hittar du den nuvarande poängställningen inför finalen och här hittar du startlistorna. Här kan du titta på klasserna live.