Nu öppnar anmälan till Lövsta Future Challenge Dressage 2024

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

2023 års vinnare av Lövsta Future Challenge Dressage, Jennifer Lindvall/Midt-West Casino och Emma Jönsson/Date Me, foto Roland Thunholm

2024 blir Lövsta Future Challenge Dressage tonåring, när den trettonde säsongen startar upp i april.

Många saker känns igen i årets upplaga. Touren går under fem kval under året. Under 2022 höjdes svårighetsgraden i touren, då de sista två kvalen, istället för bara det sista avgjordes i FEI U25 Grand Prix samt FEI Grand Prix för unga hästar. Det konceptet kvarstår, vilket innebär att de sista två kvalen ger poäng med koefficient 1,5.

- "Vi ser fram emot en ny säsong med unga talanger. Det är alltid spännande att följa utveckligen, dels under ekipagens LFC-tid, men även framåt i karriären. Vår tour fyller som sagt 13 år i år och utvecklingen har verkligen gått framåt, både för U25-ryttarna och de unga Grand Prix-hästarna.", säger Tinne Vilhelmson Silfvén, grundare av Lövsta Future Challenge.

Hon fortsätter:

- "Vi tycker att det upplägg vi har nu ger deltagarna de bästa möjliga förutsättningarna. Vi samarbetar med duktiga arrangörer, som ger allt för att skapa tävlingar på hög nivå i Sverige. Vi har fem kval fördelat under året, men maximalt 4 kan räknas, vilket skapar lite andrum för de som kommer in lite senare på året, råkar ut för en skada eller av någon annan anledning missar något kval. Det har också varit positivt med ändringen att Grand Prix-kvalen belönas extra, det förstärker vikten av ett bra resultat i de klasserna.

Kvalplatser 2024:

v. 16 Lidköping

v. 23 Strömsholms Ryttarförening

v. 30 Westcoast Equestrian Week

v. 37 Elitdressyren, Djursholms Ridklubb

v. 39 SWB Equestrian Weeks

Finalen går under Sweden International Horse Show 29-30 november 2024.

Mer information om Lövsta Future Challenge Dressage hittar ni här.

Fullständiga regler för Lövsta Future Challenge Dressage 2024 finns här.

Anmälan till Lövsta Future Challenge Dressage 2024 kan göras gratis här.

Kontakt