Nu kan du nominera till Lövsta Future Challenge Hållbarhetspris 2022

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Fotograf: Elsa Bohman

För sjunde året i rad är Lövsta Future Challenges Hållbarhetspris på jakt efter ridsports-Sveriges mest miljösmarta, innovativa och hållbara lösningar. Priset delas ut för att uppmuntra och lyfta fram hållbarhet kring olika områden inom hästnäringen och ridsporten. Nu behöver juryn din hjälp att hitta årets pristagare; nominera dig själv, ett företag, en organisation, projekt eller någon annan.

Intresset för hållbarhetsfrågor fortsätter att öka kraftigt inom svensk ridsport och de senaste åren har det växt fram fler initiativ och miljösmarta lösningar som är bra för vår planet. Genom att lyfta fram goda exempel, små som stora, samt sprida kunskap hoppas Lövsta Future Challenges Hållbarhetspris kunna inspirera fler till att arbeta aktivt med hållbarhet.

— ”Vår ambition med det här priset är att lyfta alla sorters initiativ och lösningar som kan inspirera till en positiv förändring så att vi tillsammans hjälps åt att lösa våra hållbarhetsutmaningar. I takt med att vi får alltmer bråttom att lösa dessa utmaningar gläds vi samtidigt åt att vi ser en enorm utveckling och ett växande engagemang för dessa frågor. När vi tidigare i höstas lanserade MiljöChecken, tillsammans med Svenska Ridsportförbundet, fick vi verkligen ett kvitto på hur högt intresse det finns bland både föreningar och aktiva inom vår sport. Vi vet att många ute i landet hittar på smarta lösningar och bedriver ideella projekt så hjälp oss nu att hitta hästsveriges bästa hållbarhetsinitiativ 2022!” säger Alexandra Mörner, ordf i juryn för LFC Hållbarhetspris.

Priset kan delas ut till organisationer, initiativ, personer eller företag men även till produkter och tjänster som kan bidra till en positiv förändring och en hållbar hästnäring och ridsport. Med hållbarhet menas det som under en lång tid skapar bättre förutsättningar för planeten och allt som lever, samtidigt som det är ekonomiskt gångbart.

Hur nominerar man? Beskriv initiativet du vill nominera och mejla in den till oss senast den 17 januari 2022. Du kan såklart nominera projekt du själv driver också! De första 30 som nominerar får den senaste versionen av skriften ”Hästen och Hållbar utveckling” hemskickad till sig, så glöm inte att skriva din postadress när du nominerar.

Vinnarna får ett ekonomiskt bidrag på 10. 000 kr för att kunna göra mer av det som är bra. Priset delas ut under Gothenburg Horse Show 2022. Du nominerar genom att mejla alexandra.morner@axfoundation.se

Kontakt