Nu är det klart vilka svenska U25-ryttare och unga hästar som kommer till start på Stockholm Stadion

Alice Tapper är en av de 4 svenska U25-ryttarna som är uttagna till Lövsta Future Challenge International. Foto Roland Thunholm

För tredje året återvänder Lövsta Future Challenge International till Stockholm Stadion under Longines Global Champions Tour, en del av Stockholm Horse Week. Precis som föregående år så avgörs även finalen av Lövsta Future Challenge Jumping för de unga hästarna, då Gothenburg Horse Show tvingas ställa in på grund av pandemin.

I Lövsta Future Challenge International har 22 av världens bästa U25-ryttare från både Europa, USA och Kanada bjudits in. Sverige har fyra platser och förbundskapten Henric Ankarcrona har tagit ut Alice Tapper, Selma Hammarström, Andrea Persson och Elsa Johansson.

- "För oss i landslagsledningen är det väldigt värdefullt att kunna ge de här unga ryttarna chansen att rida på den här arenan och på samma tävling som världens bästa ekipage. Det är en otroligt inspirerande miljö och ger massor av bra erfarenhet inför framtiden", säger han.

För de unga hästarna blir det elva, tidigare kvalade hästar från Champion of The Youngsters och Breeders Trophy, som kommer möta tjugo internationella 7-åriga hästar under helgens tre klasser.

Du hittar samtliga deltagande svenska ekipage här.

Kontakt