Nominera till Lövsta Future Challenges Hållbarhetspris 2023

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Foto: Elsa Bohman

För åttonde året i rad är Lövsta Future Challenges Hållbarhetspris på jakt efter ridsports-Sveriges mest miljösmarta, och hållbara lösningar. Priset delas ut för att uppmuntra och lyfta fram hållbarhet kring olika områden inom hästnäringen.

— ”Vår ambition med det priset är att lyfta alla sorters initiativ och lösningar som kan inspirera till en positiv förändring. Vi vet att många ute i landet hittar på smarta lösningar och bedriver ideella projekt så hjälp oss nu att hitta hästsveriges bästa hållbarhetsinitiativ 2023!” säger Alexandra Mörner, ordf i juryn för LFC Hållbarhetspris.

Förra året delades priset ut till Ecoline och Equused, två företag som visar hur man med säker second hand och återbruk kan ställa om till en mer hållbar konsumtion. Tidigare år har priset även delats ut till bland annat Lurbo Ridklubb, som ställt om hela klubben till en mer hållbar verksamhet och Malmö Civila Ryttarförening, som hjälp av hästen och stallet arbetar för ett mer öppet och inkluderande samhälle.

Nu behöver juryn din hjälp att hitta årets pristagare! Nominera ett riktigt bra projekt eller initiativ, ett företag, en produkt eller en organisation som du verkligen tycker är värt att lyfta och spridas. Vårt mål är att hitta initiativ som långsiktigt skapar hållbara förutsättningar för hästnäringen, för planeten och allt som lever, samtidigt som det är ekonomiskt gångbart.

Hur nominerar man?

Beskriv kortfattat initiativet du vill nominera och vilken positiv påverkan det bidrar till och mejla in den till oss senast den 15 januari 2023. Du kan såklart nominera projekt du själv driver också!

Alla som nominerar får den senaste versionen av skriften ”Hästen och Hållbar utveckling” hemskickad till sig, så glöm inte att skriva din postadress när du nominerar.

Vinnarna får ett ekonomiskt bidrag på 10. 000 kr för att kunna göra mer av det som är bra. Priset delas ut under Gothenburg Horse Show 2023

Nomineringar och frågor kontakta: Alexandra Mörner, Ordförande i juryn i LFC Hållbarhetspris

E-post: alexandra.morner@axeljohnson.se

Kontakt