Marten Luiten i topp i Lövsta Future Challenge International Tour

Marten Luiten och Fynona, foto Digishots

Arenan på Jumping Amsterdam var fylld till bredden när U25-ryttarna äntrade banan i den andra omgången av Lövsta Future Challenge International Tour.

Det var hemmaryttaren, 22-åriga Marten Luiten tillsammans med stoet Fyonona, som drog det längsta strået i ett riktigt starkt startfält och vann den inledande klassen som avgjordes i U25 Grand Prix p 72,051%.

-" Jag är så nöjd med min och Fyononas ritt idag, speciellt galopprogrammet. Vi har inte så mycket erfarenhet på den här nivån och hon kände helt klart av atmosfären i den här maffiga arenan. Det är verkligen helt fantastiskt att få möjligheten att tävla här, jag ser redan fram emot att rida kür på fredag", säger en nöjd Marten efter ritten.

Tvåa i klassen blev danska Thea Bach med Dionisos på 71,624% . Även tredjeplatsen gick till Holland via Jessica Poelman med Chocolate Cookie R.D.P på 70,855%. Bästa svensk blev Evelina Söderström med Cilantro som slutade på en fjärdeplats, strax under 70%-strecket.

Lövsta Future Challenge International Tour lanserades 2022. Genom ett helt unikt samarbete mellan Lövsta Future Challenge och världscuparrangörerna Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam och World Cup Vilhelmsborg är det en helt ny tour som riktar sig till dressyrens U25-ryttare. Konceptet skapar möjligheter för U25-ryttare att tävla på de internationella arenorna där även deltävlingar i FEI Dressage World Cup™ hålls.

Under Gothenburg Horse Show kan dessutom en ”Overall Winner” koras och då utdelas en bonus på hela 100 000 SEK. Bonusen tilldelas det ekipage som startat minst två av deltävlingarna, där Gothenburg Horse Show måste vara en av de två, och som har den högsta snittprocenten i FEI U25 Grand Prix.

På fredag är det dags för ryttarna att göra upp i Grand Prix Kür. Klassen sänd live via Clip My Horse och kan ses här.

Fullständiga resultat hittar du här.

Kontakt