Marten Luiten fortsätter segertåget i Lövsta Future Challenge International Dressage Tour

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Marten Luiten med Fynona, foto Kim Lundin.

Efter gårdagens inledande U25 Grand Prix var det idag dags för kür. U25-ryttarna visade upp en kür som höll mycket hög nivå och det krävdes över 75% för att ta sig upp bland topp 3. Holländska Marten Luiten höll dock undan konkurrenterna ännu en gång och tog hem segern på 76,82% tillsammans med sin Fynona.

- " Jag är så nöjd med min ritt idag. Igår blev Fynona lite tagen av den stora arenan, men idag kom jag till ridning på ett annat sätt och hade en fin känsla. Det är verkligen en ovärderlig erfarenhet att få rida på sådana här tävlingar som U25-ryttare. Vi får inte bara med oss erfarenhet hem utan också massvis med inspiration genom att få följa ryttarna som rider världscupen," säger Marten efter sin ritt.

Två blev danska Sophia Ludvigsen med Blue Hors Quintana med 75,64%. Även tredjeplatsen gick till Danmark genom Thea Bech och Dionisos på 75,33%.

Bästa svensk blev Evelina Söderström med Cilantro som tog en sjätteplats på 70,26% i det här starka startfältet.

Tinne Vilhelmson Silfvén, grundare av Lövsta Future Challenge är nöjd med helgens U25-klasser:

- " Det är fantastiskt roligt att se att det är så stort intresse för vår tour. Det är verkligen hög nivå på både ryttare och hästar, de flesta av dem vi sett här idag är redan konkurrenskraftiga i internationell Grand Prix."

World Cup Herning är den första av totalt tre tävlingar i Lövsta Future Challenge International Dressage Tour. Konceptet skapar möjligheter för U25-ryttare att tävla på de internationella arenorna där även deltävlingar i FEI Dressage World Cup™ hålls. De övriga två tävlingsplatserna är Jumping Amsterdam som avgörs 25-28 januari 2024 och touren avslutas under Gothenburg Horse Show 21-25 februari 2024.

Samtliga resultat från dagens klass finns här.

Mer om Lövsta Future Challenge International Dressage Tour finns här.

Kontakt