Lina Dolk och Maria Eriksson vinnare i andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Mc Gordon med Maria Eriksson, foto Roland Thunholm.

Totalt 32 ekipage kom till start i det andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage som gick av stapeln i Lidköping under lördagen. Efter många fina ritter var det ingen av U25-ryttarna som kunde rå på rutinerade Lina Dolk och Languedoc. Bland de unga Grand Prix-hästarna gick segern till Mc Gordon med Maria Eriksson i sadeln.

- " Jag är nöjd och glad med dagens ritt. Vi hade några småmissar, men "Dokki" gav mig en fin känsla. Nu ser jag fram emot kommande utomhussäsong", säger en glad Lina efter ritten.

Lina och Languedoc segrade med 69,21%. Tvåa i klassen blev Victoria Karlsson med Cum Laude SVU på 67,40%, trea Jessica Boström och Excalibur af Tibbaröd med 65,63% och Cecilia Bergåkra knep fjärdeplatsen med 65%.

18 ekipage startade i klassen för de unga Grand Prix-hästarna. Det är mycket glädjande att se så många startande i början av säsongen, ett gott tecken för svensk dressyr! Marina Mattsson och den tioåriga valacken Helix höll greppet om ledningen i inledningen av klassen, men fick se sig slagna av Maria Eriksson och Mc Gordon som vann klassen med 70,93%. 

- " Mc Gordon är en häst som jag har haft ända sedan han var tre år. Det är så roligt att kunna göra hela resan tillsammans och jag är så stolt och glad över min häst", säger Maria med ett stort leende.

Marina Mattsson och Helix red ihop 68,67% och slutade alltså på en andraplats i sin Lövsta Future Challenge-debut. Tredjeplacerad var Alexandra Wikner Andersson på den egna hingsten Camilo.

Resultat av andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här.

Ranking efter andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här.

 

Kontakt