Lina Dolk och Emma Jönsson vinner finalen av Lövsta Future Challenge Dressage!

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Foto: Johanna Blixbo

Under lördagsförmiddagen avgjordes finalen av Lövsta Future Challenge Dressage som gick av stapeln under Sweden International Horse Show i ett publikfyllt Friends Arena. Det var fyra talangfulla unga ryttare och unga Grand Prix hästar som gjorde upp om 200 000 kr i den prestigefyllda finalen. Efter en rafflande finalomgång var det till slut Lina Dolk och Emma Jönsson som tog hem segern.

Nytt för i år var att ryttarna fick rida en uppvärmningsklass under fredagen som kommenterades av världsryttarna Patrik Kittel, Jessica von Bredow Werndl och Cathrine Laudrop-Dufour. Toppryttarna var väldigt imponerade av hästarna och ryttarnas prestationer och lovordade flera av ekipagen. Förutom att ryttarna fick känna på arenan och atmosfären red dem även om startordningen till lördagens avgörande finalklass. Vann klassen gjorde Lina Dolk med Languedoc och Stefan Jansson med Zidney.

Först ut under lördagen var de unga ryttarna som red Grand Prix Kür. Elin Mattsson med rutinerade fuxvalacken Beckham bjöd på en fin ritt och gick upp i ledningen på 73,015%. Men ingen kunde rå på Lina Dolk och hennes Languedoc, Lina visade att hon är en ryttare att räkna med i framtiden och tog hem sin andra seger den här helgen med sina 73,485%. Victoria Karlsson med Cum Laude SVU slutade på en tredjeplats följt av Hannah Rosendahl med Beau-Amor på en fjärdeplats.

”Jag älskar att få rida i Friends, Languedoc har bjudit på en jättefin känsla hela helgen. Det är en speciell atmosfär i den här arenan och att alla nära och kära är här. Idag var det kür och jag kunde rida precis så som jag ville, han var med mig i varje steg. Att få den här möjligheten att rida här utvecklar mig otroligt mycket som ryttare. Vi är taggade på att få komma tillbaka igen men nu väntar välförtjänt semester.” sa Lina Dolk.

I klassen för de Unga Grand Prix Hästarna, som reds i Grand Prix, bjöd ekipagen på fina ritter och det var mycket jämnt i toppen. Det var Emma Jönsson med hennes valack Gerion som tog revansch idag och vann klassen på oslagbara 69,395%. Tätt följt av Maria von Essen med Invoice på en andraplats med sina 68,895%. Tredjeplatsen gick till Carl Hedin med Van der Veen och idag slutade Stefan Jansson med Zidney på en fjärdeplats.

”Jättehärligt att få göra revansch idag, jag är jättenöjd med Gerion. Det betyder otroligt mycket att få göra en sådan här tävling och att få möjligheten att rida i en så stor arena som Friends. Man vill bara tillbaka igen och igen. Nu blir det vila och sen är målet att komma tillbaka nästa år som senior och debutera den stora Grand Prix’n.” sa en glad Emma Jönsson efter segerritten.

Totalt red ryttarna om prispengen på 200 000 kronor, varav de två lyckliga segrarna vann 40 000 kronor vardera.

Samtliga resultat från finalklasserna finns på Equipe.

Kontakt