Lina Dolk och Emma Jönsson vinner fjärde kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

Emma Jönsson med Gerion. Foto: Yvonne Karlsson

Det blev en riktigt spännande söndag förmiddag vid Billdals Ridklubb. Det var dags för de unga talangerna att göra upp om viktiga poäng för att försöka ta en plats i finalen som går av stapeln under Sweden International Horse Show.

U25-ryttarna var först ut och det blev Lina Dolk med Languedoc som säkrade segern med 69,75% framför Emelie Aldenfalk med Winton på 67,157%. Tredjeplatsen gick till Elin Mattsson och Beckham på 66,765%. Elin Mattsson och Beckham är därmed klara för final.

-”Vi fick en liten skakig start i programmet idag, men vi fick till ett fint skritt och galopprogram som jag är supernöjd med. Det här var första tävlingen efter EM, så nu ska vi hem och slipa på formen inför Jönköping Horse Show”, säger Lina efter ritten.

Bland de unga Grand Prix-hästarna var det ingen som rådde på hemmaekipaget Emma Jönsson och Gerion, eller Göran som han även kallas hemma. Till hemmapublikens jubel red de hem förstaplatsen på 71,471%

- ”Jag är jättenöjd med min häst idag. Det var också en väldigt härlig känsla att få rida för hemmapubliken. Nu ska vi iväg och träna för Kyra några dagar innan vi laddar om inför Jönköping Horse Show.”

Tvåa i klassen blev Maria von Essen med Invoice på 70,245% och trea Stefan Jansson med Zidney på 69,902%

Nästa kval går av stapeln under Jönköping Horse Show 28-29 oktober. Då kommer alla ekipage rida om poäng i två klasser i stället för en. Detta på grund av att ett flertal Lövsta Future Challenge-anslutna hästar hamnat i karantän efter att en häst uppstallad på Flyinge testat positivt för ekvint coronavirus och således inte kunde delta i kvalet på Billdal. Det är helt klart bäddat för ett spännande sista kval innan vi vet vilka som får rida final i Friends Arena.

Lövsta Future Challenge Ranking hittar du här.

Resultat från Billdal hittar du här.