Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Shows samarbete förlängs med tre år

André Brandt vann finalen av Lövsta Future Challenge Jumping i Scandinavium 2023, foto Johan Lilja

Sedan 2015 har Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show gemensamt satsat stort för att utveckla svensk ridsport. Som tidigare kommunicerats förlängs Lövsta Future Challenge International Dressage Tour till att sträcka sig över inomhussäsongen 2023/2024. Nu står det även klart att satsningen på hoppsporten genom Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar och U25 förlängs till och med 2026.

- "Det är såklart väldigt glädjande att vi tillsammans kan fortsätta skapa så bra förutsättningar för våra talangfulla unga hästar och ryttare," säger en glad Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show. Han fortsätter:
-" Vi har under åren fått se flera stjärnor göra några av sina första internationella starter hos oss, nu senast inte minst genom godkända hingsten Coventry Moon 9530 som nyligen såldes utomlands och U25-ryttaren André Brandt som efter Göteborg blev uttagen att rida Saut Hermés i Paris."
- " Vi tror att man bäst driver förändring tillsammans med andra och samarbetet med Gothenburg Horse Show har varit både långsiktigt och givande. Tillsammans har vi skapat en viktig möjlighet för unga ryttare och unga hästar att utvecklas och skaffa rutin. Vårt gemensamma mål är att fortsätta skapa framtida mästerskapshästar och ryttare", säger Alexandra Mörner, ansvarig för Lövsta Future Challenge Jumping och femte generationen av ägarfamiljen för Lövsta Stuteri.

Om Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar

De fem bästa 6-åriga hästarna på respektive kvaltävling får en biljett till Gothenburg Horse Show.

För att premiera tävlande hingstar finns även en elfte biljett till vinnaren av SWB Stallion Trophy. I finalen möter de elva unga hästarna tio internationella unghästar. Finaltillfället, som går över tre klasser, är en unik möjlighet för de unga hästarna att samla värdefull internationell rutin på vägen mot de högsta klasserna.

Kvaltävlingar 2023: Champion of the Youngsters 23-27 augusti, Breeders Trophy 2-8 oktober

Om Lövsta Future Challenge Jumping U25

Ryttarna som är mellan 16-25 (födda 1999-2008) år plockar poäng på utvalda kvaltävlingar i klasser från 1,45 och uppåt. De två högst rankade ekipagen efter kvaltävlingarna får en inbjudan till finalomgången som går under Gothenburg Horse Show. Förutom de två ekipagen har hoppningens landslagsledning tillsammans med Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show möjlighet att ta ut ytterligare tre ekipage till finalen i Scandinavium.

I Scandinavium kan U25-ryttarna plocka poäng i alla 1,45-klasser samt högre, den ryttare som samlat flest poäng får ta emot meetingpriset på söndagen. Publiken känner igen LFC-ryttarna genom deras gröna armbindel.

Kontakt