Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show nylanserar gemensamt hästvärldens Hållbarhetspris!

I samband med Gothenburg Horse Show har Lövsta Future Challenge sedan 2016 årligen delat ut ett hästvärldens Hållbarhetspris, som syftat till att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ och förtjänstfulla insatser för hållbarhet inom hästnäring och ridsporten. Nu går de två parterna tillsammans för att lyfta priset till en ny nivå, och höjer med det prissumman till 50 000 SEK till vinnande bidrag.

Priset kan delas ut till initiativ, organisationer, personer eller företag men även till ideella projekt. Hållbarhetspriset kan gå till skapare av produkter eller tjänster som kan bidra till en positiv förändring och en hållbar ridsport och hästnäring. Det kan vara något som är bra för miljön, för våra hästars välfärd eller projekt som använder hästen eller stallmiljön till att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Det kan också vara projekt som inom hästvärlden syftar till att förbättra fysisk eller psykisk hälsa.

Målet är att hitta initiativ som långsiktigt skapar hållbara förutsättningar för hästnäringen, för planeten och allt som lever, samtidigt som det är ekonomiskt gångbart.

— "Vår ambition med det priset är att lyfta alla sorters initiativ och lösningar som kan inspirera till en positiv förändring. Vi vet också att det är tillsammans med andra som man skapar förändring och därför är vi så glada för att ha Gothenburg Horse Show som partner till det här priset. De är en förebild när det kommer till hållbarhetsarbete för ridsportsevenemang," säger Alexandra Mörner, Hållbarhetsansvarig Lövsta Future Challenge och ordf. i juryn för Hållbarhetspriset.

Priset kommer att delas ut den 22 februari under Hästföretagarforum i samband med Gothenburg Horse Show och EuroHorse.

Hur nominerar jag?

Du kan nominera eget eller andras initiativ genom att maila till nomineringar@lovstastuteri.com
Nomineringsperioden är öppen 7 november – 15 januari.

I juryn för Hållbarhetspriset hittar du:

Alexandra Mörner - Ansvarig för LFC Jumping & Hållbarhetsansvarig. Ordförande för Hållbarhetspriset
Camilla Välimaa - Jurymedlem LFC & GHS Hållbarhetspris. Arbetar med företagssamarbeten för Världsnaturfonden WWF.
Jenny Blomberg - Jurymedlem LFC & GHS Hållbarhetspris. Klimatstrateg och projektledare på ZeroMission.
Erika Olsson – Jurymedlem LFC & GHS Hållbarhetspris. Projektledare Gothenburg Horse Show.

Kontakt