Lövsta Future Challenge ger framtidens stjärnor möjligheten att stråla på Westcoast Equestrian Weeks

Carl Hedin och Davalerian, foto Louise Dahlström

Genom ett nytt och spännande samarbete ges U25-ryttare och unga Grand Prix-hästar möjlighet att skina under Westcoast Equestrian Week. Både hopp- och dressyrpublik kan få uppleva Sveriges kommande stjärnor live på Åby. Under veckan kommer det anordnas kval för dressyrens tour. För hoppningens del blir det premiär för LFC Jumping U25 pre-season award!

” -Vi ser fram emot att för första gången anordna ett kval på Westcoast Equestrian Week på Åby. Vi besökte tävlingarna förra året och blev imponerade över hur väl arrangerat och fint ordnat allt var. Det är en nationell tävling med internationell touch. Dessutom är det en möjlighet för hopp- och dressyrryttare att mötas, något som är svårt att få till på våra övriga kval. Vi ser helt klart fram emot vecka 30”, säger Tinne Vilhelmson Silfvén, grundare Lövsta Future Challenge.

För dressyrens del blir det alltså kval för både U25-ryttare och unga Grand Prix-hästar och det är ett starkt startfält som väntas till västkusten. För hoppningens del är det premiär för det nyinstiftade LFC Jumping U25 Pre Season Award, där veckans bästa U25-ryttare får ta emot en segercheck på hela 15 000kr.

” -Vi vill uppmuntra och även lyfta våra svenska U25-ryttare med det här priset. Vår säsong startar ju egentligen inte upp förrän inomhussäsongen drar i gång senare i höst, men vi vill uppmuntra våra duktiga U25-or även under utesäsongen. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen och tävlar på Westcoast Equestrian Weeks, ”, säger Emelie Broman Tegelberg”, projektledare Lövsta Future Challenge.

WEW bjuder på en fullspäckad vecka med tävlingar i både hoppning och dressyr under vecka 30. Dressyr och hoppning, unga ryttare och seniorer, amatörer och proffs, hästsekten eller den oinvigde, familjen eller vännerna – under Westcoast Equestrian Week välkomnas alla till Åbytravet för att mötas och uppleva tillsammans.

En av ryttarna som ser fram emot att rida på Åbys arena, är nästintill hemmaryttaren Carl Hedin:

"-Det ska bli så kul att Lövsta Future Challande kommer hit till Göteborg och att få rida kvaltävling på WEW! "

Mer information om Westcoast Equestrian Weeks finns här.

Mer information om Lövsta Future Challenge finns här


Kontakt