Lövsta Future Challenge fortsätter satsa på unga talanger under LGCT Stockholm

Dieter Vermeiern och Kingston Town 111, foto GCT

Lövsta Future Challenge och LGCT Stockholm med Stockholm Horse Week är glada att kunna presentera ett fortsatt samarbete för att främja framtidens stjärnor inom ridsporten. Den prestigefyllda tävlingen som äger rum den 28-30 juni på Stockholms Stadion, kommer även 2024 innehålla internationella klasser för både U25-ryttare och 7-åriga hopphästar.

”- Dagens unga hästar och ryttare är ridsportens framtid. Det är så viktigt att de får möjlighet att både inspireras, skaffa erfarenhet och rutin vid internationella tävlingar på toppnivå. Därför är vi så glada att tillsammans med GCT och SHW kunna öppna upp entrén till anrika Stockholm Stadion även för dessa målgrupper - dessutom när Stockholm är som allra vackrast!" säger Antonia Ax:son Johnson, ägare Lövsta Stuteri och grundare Lövsta Future Challenge.

Fortsättning för Lövsta Future Challenge International Young Horses

Klasserna för de sjuåriga hästarna har blivit en så uppskattad del av LGCT Stockholm av såväl ryttare, hästägare, uppfödare och publik att en fortsättning kändes självklar.

Totalt kommer 30 hästar till start i Lövsta Future Challenge International Young Horses varav tjugo platser erbjuds till de ryttare som startar de femstjärniga klasserna under helgen och tio platser tas ut av landslagsledningen i hoppning och tilldelas svenska ekipage.

Uttagningen baseras på ekipagens resultat och förmåga att prestera jämna resultat på tävlingar av internationell karaktär där särskild vikt läggs vid ekipagets utvecklingsmöjligheter.

En nyhet för 2024 är att de tre högst placerade hästarna i söndagens klass (som är uttagna av den svenska landslagsledningen) får en finalbiljett till den internationella 7-årsfinalen i Falsterbo Horse Show 11-14 juli. En förutsättning är att hästarna måste vara anslutna och kvalificerade till Horsewares 7-årschampionat enligt seriereglerna.

Världens högst rankade U25-ryttare återvänder till Stadion

I årets upplaga av Lövsta Future Challenge International U25 kommer tjugotvå av de högst rankade U25- ryttarna i världen att bjudas in, varav fyra platser är reserverade för svenska ryttare.

- ”Det betyder mycket att tidigt få rutin från de stora arenorna. Lövsta Future Challenge International ger oss möjlighet att erbjuda ovärderliga erfarenheter för så väl våra unga lovande ryttare som hästar. Det ska bli spännande att både ta ut ekipagen och att få se dem tävla i en så prestigefylld internationell miljö som LGCT Stockholm”

Tävlingarna samlar världens bästa ryttare i Stockholm för att tävla individuellt i den prestigefulla touren Longines Global Champions Tour och lagtävlingen Global Champions League. Stockholm Horse Week kompletterar programmet och samarbetet med Lövsta Future Challenge går helt i linje med arrangörens vision om att vara ett evenemang med fokus på unga talanger och toppsport.

Mer information om Lövsta Future Challenge International hittar du här.

Kontakt