Lövsta Future Challenge Dressage återvänder till SWB Equestrian Weeks

Emma Jönsson och Gerion Foto: Roland Thunholm

För andra året ger Flyinge plats för fler unga talanger under dressyrveckan av SWB Equestrian Weeks. Både U25-ryttare och blivande Grand Prix-hästar kommer att inta det stora ridhuset under tredje kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage som avgörs den sista veckan i september.

Efter det andra kvalet som avgörs på Strömsholm 4-5 juni blir det ett sommaruppehåll för de deltagande ekipagen. Lövsta Future Challenge Dressage avgörs i två klasser, en för U25-ryttare och en för unga Grand Prix-hästar. Under året rids fem kval och de bästa fyra i varje klass får rida final under Sweden International Horse Show.

Eftersom tre kval kvarstår under hösten finns även chansen för nya ekipage att både ansluta sig till tävlingen och kämpa om de åtråvärda finalbiljetterna.

– ” Vi är jätteglada över möjligheten att åter vara en del av SWB Equestrian Weeks. Det ger våra deltagare en chans att samla erfarenhet på en tävlingsplats med internationell karaktär. Det ska även bli spännande att se hur resultaten kommer påverkas nu när vi förlagt tre kval under hösten. En del av ekipagen som kanske inte var redo under våren får nu en större chans att vara med i matchen” –

I skrivande stund har ett kval avgjorts. Där segrade Lina Dolk med Languedoc bland U25-ryttarna medan Maria von Essen och Invoice kammade hem segern för de unga Grand Prix-hästarna. En av dem som ser fram emot att följa det tredje kvalet är Helen Uddefors, VD på SWB.

Unga talanger är ett av ledorden i SWB Equestrian Weeks och det ligger helt i linje med evenemangets syfte att erbjuda dressyrveckan på Flyinge som kvalplats för Lövsta Future Challange. Vi vet också att vi har en hängiven dressyrpublik och att kunna ge dem en dem denna extra krydda känns oerhört kul.

Mer information om Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här

Det fjärde kvalet avgörs på Billdals Ridklubb v. 43 och inom kort kommer information om det femte och avgörande kvalet.