Holländsk hemmaseger i Lövsta Future Challenge International Tour i Amsterdam

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Marten Luiten och Fynona

Under lördag förmiddag avgjordes Lövsta Future Challenge International Tours Grand Prix Kür under Jumping Amsterdam. Återigen var det ingen som rådde på Holland senaste stjärnskott Marten Luiten, som tillsammans med sin Fynona segrade på hela 78,558%.

-" Det var en så härlig känsla att rida här idag! Jag hade en mycket bättre känsla än i onsdags, Fynona var lite mer avspänd och med mig idag. På slutet slappnade jag nog av lite för mycket och då fick vi en miss i ettorna, men förutom det är jag supernöjd," säger en glad Marten efter ritten.

Att holländsk dressyr är på stark frammarsch råder det ingen som helst tvekan på, vilket hemmaryttarna i dagens klass visade på. Med så gott som felfria ritter med hög svårighetsgrad höll Thalia Rockx, Marten Luiten och Jessica Poelman länge ett fast grepp om topp 3. Men som sista ryttare ut i startfältet kom danska Thea Bach med Dionisos (15 årig KWPN Spielberg-Sir Sinclair). De landade på 77,12% och kunde därmed säkra en andraplats.

-" Det här var andra gången vi red vår kür som har highschool musical tema. Det är min pojkvän som hjälpt mig sätta ihop både programmet och han har även gjort musiken. Jag är jätteglad för möjligheten att få tävla på en sådan här arena, det är så lärorikt för oss U25-ryttare", avslutar Thea.

Tredjeplatsen gick till Thalia Rockx med 21-åriga Verdi de la Fazenda på 76,617%. För de svenska ryttarna blev dagens Grand Prix Kür lite stolpe ut. Evelina Söderström, som tillsammans med Cilantro inledde starkt i onsdags fick idag nöja sig med en sjundeplats efter några oturliga missar. Ekipaget ligger dock på en lovande andraplats inför "overall winner"-titeln som delas ut under Gothenburg Horse Show. Utur hade även Jennifer Lindvall, då hennes Midt-West Casino råkade bita sig och ekipaget fick uteslutas.

Jumping Amsterdam är den andra av totalt tre tävlingar i det nya konceptet Lövsta Future Challenge International Tour. Konceptet skapar möjligheter för U25-ryttare att tävla på de internationella arenorna där även deltävlingar i FEI Dressage World Cup™ hålls. De övriga två tävlingsplatserna är Jumping Amsterdam som avgörs 25-29 januari 2023 och touren avslutas under Gothenburg Horse Show 22-26 februari 2023.

Stora prispengar i potten under Gothenburg Horse Show

Under Gothenburg Horse Show kan dessutom en ”Overall Winner” koras och då utdelas en bonus på hela 100 000 SEK. Bonusen tilldelas det ekipage som startat minst två av deltävlingarna, där Gothenburg Horse Show måste vara en av de två, och som har den högsta snittprocenten i FEI U25 Grand Prix.

Kontakt