Hög kvalitet med holländsk dominans i slutspurten av Lövsta Future Challenge

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Segrande Marten Luiten med Fynona, foto Roland Thunholm

Med 4 starter och 4 vinster blev holländska Marten Luiten helt oslagbar i den allra första säsongen av Lövsta Future Challenge International Tour. Till tonerna av 80-tals pop red han idag tillsammans med sitt 13-åriga sto Fynona (Ampere-Gribaldi) hem dryga 77%, en säkrad seger med dryga tre procent.

Dessutom blev segrade han i den specialutnämnda kategorin "overall winner" och kan åka hem med en segercheck på hela 100000SEK.

" Det har varit en helt fantastisk start på säsongen för mig och Fynona. Att få tävla i arenor som Jumping Amsterdam och här i Scandinavium är en helt outstanding erfarenhet och upplevelse. Fynona kändes jättefin idag, hon är ett känsligt sto, men hon gav verkligen allt på arenan och var med mig hela tiden. Jag och Fynona har gjort hela resan från junior och hit tillsammans och hon betyder helt klart väldigt mycket för mig," säger Marten Luiten efter segerritten.

Både andra- och tredjeplatsen gick till Danmark. Andraplatsen till Karoline Rohmann och Jakas Don Louvre, 74,355% och och tredjeplatsen till Thea Bech med Dionisos på 73,785%.

"- Jag har haft Jakas Don Louvre egentligen sedan han var 1 år, vi gjorde resan upp till juniornivå ihop. Sedan såldes han till USA, men kom tillbaka till oss efter ett tag. Vi fortsatte resan ihop och nu är vi här", säger Karoline med ett leende.

Även tredjeplacerade Thea Bech har hängt ihop med sin parter Dionisos länge.

-" Jag är 21 år nu och har haft Dionisos sedan jag var 14. Det var tänkt att han skulle vara min junirhäst, men han passade inte riktigt som det. Han är inte så stor och han har inte de stora gångarterna. Då tänkte jag och mitt team, vi provar med att satsa på young rider istället, men han var inte riktigt hemma där heller. Så då var det bara att ladda om siktet till U25 och ett par år senare är vi här".

Lövsta Future Challenge International Tour har genomförts under tre deltävlingar, World Cup Vilhelmsborg, Jumping AMsterdam och Gothenburg Horse Show.

"Lövsta Future Challenge International Tour´s första säsong har visat framförallt två saker. En mycket hög kvalitet på dagens U25-ryttare, men framförallt, en vilja att lära sig och utvecklas tillsammans med sina hästar", avslutar Kristina Berggren Fur, projektledare Lövsta Future Challenge

Resultat från dagens klass hittar ni här.

Kontakt