Harry Allen och Daredevil Z vinnare finalklassen av Lövsta Future Challenge International Young Horses

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Harry Allen tillsammans med Lövsta Stuteri´s Alexandra Mörner och Emelie Broman Tegelberg, foto Roland Thunholm

En daredevil i dubbel bemärkelse- Harry Allen och stoet, med det passande namnet Daredevil hade siktet inställt mot vinst i dagens finalklass i Lövsta Future Challenge International Young Horses på Stockholm Stadion. Efter en inledande seger i fredags och en andraplats igår blev det vinst för irländska Harry Allen och Daredevil Z (Dominator 2000 Z-Pronto, ägare Ballywater Stables & Philippaerts We Live Horses)

- "Jag gick in på banan med en väldigt bra känsla. Daredevil har hoppat jättebra här hela helgen och jag vet att hon är snabb, så vi satsade och det gick vägen. Nu får hon några lugna veckor när vi kommer hem, så får vi se vilken som blir hennes nästa tävling. Hon har utvecklats fint och det är en häst som vi verkligen tror på", säger Harry.

På andraplats, enbart en tiondels sekund efter Harry Allen kom Storbritanniens Ben Maher med Maddox vh Haringvliet Z (Monte Bellini-Ogano Sitte, ägare Ben Maher Limitied). Tredjeplatsen gick till Belgiens Thibault Philippaerts med Rakker St Anneke. På fjärdeplats och även bästa svensk för dagen kom Angelica Augustsson Zanotelli med Comtado.

- ”Det har varit fantastiskt roligt att ha de sjuåriga hästarna tillbaka på Stockholm Stadion. Svensk hoppsport är otroligt framgångsrik just nu. Lövsta Future Challenge vill bidra till att det fylls på med talanger till framtida mästerskap och vi tror att tävlingar som denna kan ge ekipagen värdefull rutin och erfarenheter inför framtida utmaningar," säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.

Fullständiga resultat från klassen finns här.

Kontakt