Gilles Thomas och Puskas de Kalvarie vinner finalen av Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Gilles Thomas med hästen Puskas de Kavalerie, foto Roland Thunholm

Under söndagsförmiddagen avgjordes finalen av Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar på Stockholm Stadion. 11 7-åriga svenska hästar som kvalat till finalen fick möjlighet att mäta sig mot 14 internationella 7-åringar. De svenska ryttarna höll sig väl framme i den tuffa konkurrensen men fick lämna över topp tre till de internationella ryttarna. Vann gjorde belgiska Gilles Thomas på hästen Puskas de Kavalerie.

- " Jag är så glad för min häst, han har inte hoppat så mycket de senaste veckorna, men kändes topp så vi bestämde oss för att ge allt. Det är toppen att ha möjlighet att ta med de yngre hästarna till sådana här arenor. Jag har bara ridit min häst sedan i januari, men hoppas mycket på honom för framtiden", säger Gilles Thomas.

De svenska hästarna hade kvalat till finalen under 2021 genom Champion of the Youngsters och Breeders Trophy. De höll sig väl framme i den tuffa konkurrensen men fick lämna över topp tre till de internationella ryttarna. Bästa svensk på en fjärdeplats blev Elin Sjögren på hästen Curt.

- " Vi förstod att om vi ska ha en chans bland alla dessa toppryttare fanns det bara en växel som gällde och det var den snabbaste vi har. Kurt hoppade fantastiskt bra och gav verkligen allt idag, jag är så nöjd med honom. Det är helt fantastiskt att kunna tävla mot de här ryttarna här, nu åker vi hem med inspiration inför framtiden", säger Elin Sjögren.

  Andraplatsen gick till Tysklands Markus Ehning med Comme Sa Mere och tredjeplatsen till Nicolas Philippaerts  med den svenskfödda hästen K&T Geromino. Av de åtta ekipage som gick till omhoppning var tre kvalade via Lövsta Future Challenges nationella kval under 2021, förutom Elin Sjögren/Kurt, även femteplacerade Daisy Pearson/Chique Choque Lentamel Z samt sjundeplacerade Shane Carey med Context.

Fullständiga resultat för tävlingarna hittar du här.

Kontakt