Framtida stjärnor gör sig klara för att äntra Stadion

Julie Carlberg Jetset Foto: Roland Thunholm

På fredag går startskottet för Lövsta Future Challenge International Jumping U25 och finalen av Lövsta Future Challenge Jumping för de unga hästarna. Det är ett mäktigt gäng unga talanger som alla ser fram emot möjligheten att tävla i den internationella hetluften.

Det var inte pandemin, utan EHV-1 som satte stopp för finalen för de 7-åriga hästarna tidigare i vår. Nu får de istället en ny chans att göra upp om segern under helgens tävlingar anordnade av Longines Global Champions Tour och Stockholm Horse Week. Hästarna kvalade till final 2020 under Norrköping Horse Show och Breeders Trophy. Nu kommer de mätas mot internationella 7-åriga hästar. En av finalisterna är CC Stud´s Jetset med ryttaren Julie Carlberg:

-”CC Stud´s Jetset är en häst med fantastisk inställning som alltid hoppar med hjärtat. Det är dessutom vår egna uppfödning, så att få rida in på en sådan här arena med en häst man haft sedan han föddes är en dröm som går i uppfyllelse ”

Att det är hårt och uthålligt arbete att föda upp, utbilda och matcha en häst till den här nivån är ingen hemlighet, men många gånger hamnar teamet kring häst och ryttare lite i skymundan. I vanliga fall bjuds uppfödarna till finalhästarna i Lövsta Future Challenge Jumping alltid in för att kunna följa ”sina” hästar men i år sätter Covid-19 stopp för den möjligheten. I år ges uppfödarna möjlighet att följa tävlingarna gratis digitalt istället.

-” Vi försöker alltid att se till att på olika sätt inkludera teamet och även om vi såklart hellre hade bjudit in alla uppfödare att vara på plats blir det här ett alternativ. Dessutom kommer vi på andra sätt lyfta upp olika personer i teamet kring ryttare och häst under helgen” – säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge

Det har även varit väldigt högt tryck på en startplats i Lövsta Future Challenge International Jumping. Nu står det klart att svenska Viggo Björklund också har fått en startplats tillsammans med ytterligare en irländsk och en dansk ryttare. Totalt kommer hela 22 ryttare till start.

”Vi hoppas att den här helgen ska ge både hästar och ryttare värdefull rutin som de kan ta med sig inför framtida utmaningar på de internationella arenorna”, avslutar Emelie Broman Tegelberg.

Det är helt klart bäddat för en spännande hopphelg i huvudstaden.

Hela tävlingen kan följas via GCT TV.

Start och resultatlistor hittas här