Finalplatserna klara i Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar

Simona VS och Linda Heed, foto Roland Thunholm

Lördagens Breeders Trophy och Stallion Trophy för 6-åriga hästar är också det sista kvalet av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar. Simona VS (Stakkato-Escudo) riden av Linda Heed tog hem segern i dagens klass och det är nu avgjort vilka hästar som knep en startplats i finalen som avgörs under Gothenburg Horse Show 23-27 februari 2023.

I och med det nya konceptet för de 6-åriga hästarna nollställdes veckans tidigare resultat inför lördagens avgörande klass. Med 6 finalbiljetter hägrande (de 5 bästa SWB-hästarna samt vinnaren av Stallion Trophy) var det 29 mycket fokuserade ekipage som äntrade det stora ridhuset i Flyinge under lördagen. Av dem tog sig hela 15 ekipage till omhoppningen, där det krävdes en både snabb och felfri runda för att ta sig in bland topp fem.

Det blev till slut det kvicka stoet Simona VS med Linda Heed som vann klassen med noll fel. Tvåa blev Pamina (Cinsey-Quite Easy) med Caroline Persson och tredjeplatsen gick till Yoga Hästak (Heartbeat-Carmargue)och Viktor Edvinsson. Den sjätte biljetten gick till hingsten Coventry Moon 9530 med Robin Ingvarsson i sadeln som vinnare av SWB Stallion Trophy. Det innebär att det är totalt 11 ekipage som får göra sig redo att möta internationellt motstånd i Göteborg.

-" Simona kändes verkligen i toppform idag. Jag vet att hon kan vara snabb och det visade hon även här idag. Jag har ridit henne sedan hon var fyra år och hon är hela familjens favorit, för hon är även en så snäll häst, mina barn skulle även kunna rida henne. Hon är verkligen en helt fantastisk individ", sa vinnare Lina Heed efter ritten.

Alexandra Mörner som är ansvarig för Lövsta Future Challenge Jumping ser fram emot att se hästarna i Göteborg i februari.

Vi är glada att kunna ge unga svenska talangfulla hästar möjlighet att komma in på en tävling som Gothenburg Horse Show och dessutom mäta sig med internationella förmågor. Det ger ekipagen rutin för framtida utmaningar och är viktigt för att lyfta svenska uppfödare och hästägare. Vi vet hur mycket jobb som krävs av hela teamet för att ta en häst till den här nivån".

De fem finalisterna från Breeders Trophy är Simona VS/Linda Heed, Pamina/Caroline Persson, Yoga Hästak/Viktor Edvinsson, Miami Heat/Ellen Brunes, Hästkullens Quickly/Elin Jansson. Coventry Moon 9530 kvalade till finalen via Stallion Trophy.

Tidigare kvalade ekipage från Champion of the Youngsters är: Chloe H/Jörgen Larsson, Miss Golddigger TW/Jennie Juhlin Lundström, Quizano VDL/Magnus Österlund, Laganixx/Felix Bader och Hallon FW Z/Joel Andersson

Fullständiga resultat för dagens klass hittar du här.

Kontakt