Finalplatserna klara i Lövsta Future Challenge Jumping U25

Ebba Danielsson och Nikita Vd Vosberg 7231

Fem svenska U25-ryttare får chansen att rida i Scandinavium under Gothenburg Horse Show nästa vecka. Nu är det klart vilka som får finalbiljett till Lövsta Future Challenge Jumping U25.

- "Det är en ovärderlig erfarenhet att få rida i en sådan här arena, att få känna på hetluften och samtidigt lära av de bästa. Jag hoppas att U25-ryttarna kommer med vidöppna ögon och tittar och lär, men samtidigt inte ber om ursäkt för sig", säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

Sista kvalet i Lövsta Future Challenge Jumping U25 avgjordes i Borås i helgen och det blev André Brandt och Ebba Danielsson som knep varsin finalbiljett. De tre övriga finalplatserna går till ryttare som tas ut av landslagsledningen i samråd med Gothenburg Horse Show och Lövsta Future Challenge.

- "Det blir Ottilia Lundgren, Viktor Edvinson och Erik Dahnelius", meddelar Henrik Ankarcrona, som är positiv till nivån på de svenska U25-ryttarna.
Det ser väldigt bra ut. Det är spännande, duktiga ryttare som satsar seriöst. Vi har ett behov av U25-ryttare i sommarens EEF-serie (nationshoppningsserie) och det här är ryttare som förhoppningsvis sedan kan ta steget upp till landslaget.

Under tävlingarna i Göteborg kan U25-ryttarna rida alla klasser förutom världscupen och vissa specialklasser. Det ekipage som samlar mest poäng under helgen står som vinnare och får ta emot meetingpriset i ett kokande Scandinavium.

I Scandinavium avgörs även finalen av Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar.

De nu 7-åriga hästarna har kvalat till final genom att vara bland de fem högst placerade 6-åringarna under Champion of The Youngsters och Breeders Trophy. Till final går även 2022 års vinnare av Stallion Trophy för 6-åriga hästar.

Länk till samtliga finalister för Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar hittar du här.

Kontakt