Finalisterna i Lövsta Future Challenge Dressage klara

Emma Jönsson och Gerion, foto Roland Thunholm

Spänningen var närmast olidlig när det under fredag eftermiddag skulle avgöras vilka åtta ekipage som skulle få en finalbiljett till Sweden International Horse Show. Dagens Grand Prix-program för U25-ryttare respektive Unga Grand Prix-hästar visade sig bli helt avgörande.

Under fem kvaltävlingar under året har ekipagen haft möjlighet att kvala till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage. En extra möjlighet att räkna poäng lades till i gårdagens förklass, då ett flertal Lövsta Future Challengeekipage befann sig i karantän under tävlingarna i Billdal. Koefficienten på dagens Grand Prix-klasser var höjd till 1,5 vilket visade sig ha en avgörande betydelse.

U25-ryttarna var först ut och där var det Lina Dolk och Languedoc som tog hand om segern med 70,684%. Därmed säkrade även ekipaget en finalplats. Andraplatsen gick till Victoria Karlsson och Cum Laude SVU och tredjeplatsen till Hannah Rosendal på Beau-Amor.

- ”Languedoc kändes jättefin och jag ser fram emot att få visa upp honom i Friends, speciellt nu när vi får rida kür i en tvådagarsfinal med”säger Lina Dolk nöjt efter segern.

Bland de unga Grand Prix-hästarna var det otroligt jämnt inför dagens klass när man ser till det totala reultatet. Ett flertal av ekipagen har äntrat touren under hösten. En av dem är dagens segrare Gerion med Emma Jönsson i sadeln.

- ”Jag är så glad! I fjol gick vi ju till final men på grund av Covid-19 kunde den inte gå i Friends Arena. Nu äntligen ska vi få åka dit” säger Emma Jönsson.

Det vinnande ekipaget red ihop 70,790%. Tvåa i klassen blev Carl Hedin med Van der Veen och trea Maria Eriksson med Mc Gordon.

Finalen av Lövsta Future Challenge Dressage rids på Friends Arena den 26-27 november under Sweden International Horse Show.

De kvalade ekipagen till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage är:

U25:

  • Elin Mattsson/Beckham, 148 poäng
  • Hannah Rosendal/Beau-Amor, 144 poäng
  • Lina Dolk/Languedoc, 140 poäng
  • Victoria Karlsson/Cum Laude SVU 123 poäng

Unga Grand Prix-hästar:

  • Gerion/Emma Jönsson 162 poäng
  • Van der Veen/Carl Hedin 147 poäng
  • Invoice/Maria von Essen 132 poäng
  • Zidney/Stefan Jansson 129 poäng

Resultat för dagens klasser hittar du här.

Hela rankinglistan hittar du här.