Felix Bader och André Brandt vinnare av Lövsta Future Challenge 2023

Felix Bader och Laganixx, foto Pernilla Hägg

Efter en rafflande omhoppning kunde Felix Bader med Laganixx (KWPN Aganix du Seigneur-Uno) säkra segern i Lövsta Future Challenge Jumping för de unga hästarna. För Felix blev vinsten extra känslosam. Laganixx är nämligen såld och dagens runda var ekipagets allra sista ritt tillsammans.

"- Jag är superglad för min runda här idag och även glad över möjligheten att få tävla här på Gothenburg Horse Show. Även om det såklart är lite bitterljuvt att lämna ifrån sig en häst som Laganixx är jag tacksam för den resan vi gjort tillsammans. För hans del fortsätter den nu med de allra bästa förutsättningarna och det ska bli spännande att följa hans framtida resa," säger en känslosam Felix efter ritten.

Andraplatsen gick till Ellen Brunes med Miami Heat (SWB Corpral VDL-Everest, ägare Madlen Johnson) och tredjeplacerad blev Douglas Lindelöw med hingsten Asterix de Couleur (Aganix du Seigneur-Hickstead,äg Stall Fulltofta).

"- Jag är så nöjd med Miami idag. Det här var hennes 140-debut och hon gav verkligen allt. Hon har hoppat fantastiskt hela helgen, men tyvärr hade vi något nedslag i de första klasserna, så jag är superstolt att vi kunde avsluta helgen på det här sättet", säger Ellen.

Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping var både glad och stolt efter dagens final;

" Det är verkligen roligt att se de unga hästarna hoppa så fint här inne idag. Det är en maffig arena, men alla hästarna hanterade det fint. Något som är extra kul att se är att topp två var hästar som kvalat hit, Laganixx via Champion of the Youngsters och Miami Heat via Breeders Trophy. Det visar att vi inte bara har lovande unga hästar i Sverige, utan även duktiga unghästutbildare. Vi är glada att vi kan ge dem båda möjligheten att rida under Gothenburg Horse Show", avslutar Emelie.

Under Gothenburg Horse Show avgörs även finalen i Lövsta Future Challenge Jumping för U25-ryttare. Där gick segern till André Brandt , som har haft en strålande helg här i Göteborg. Förutom erfarenheten får han även med en prischeck på hela 25 000kronor, en nyhet för året.

"- Det har varit så mäktigt att få rida här och jag är så nöjd och stolt över Elvis (El Qlassico TT), som har hoppat så fint här. Det är inspirerande att få komma och rida på femstjärniga tävlingar som den här", säger han.

De fem U25-finalisterna har samlat poäng i samtliga klasser under veckan, förutom världscupen och vissa specialklasser. De unga talangerna har visat sig väl framme och tagit placeringar i flertalet klasser.

Mer information om Lövsta Future Challenge Jumping hittar du här.

Samtliga resultat finns här.

Kontakt