Evelina Söderström och Maria Eriksson vinner finalen av Lövsta Future Challenge Dressage

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Vinnarna av Lövsta Future Challenge Dressage, Evelina Söderström och Maria Eriksson.

Under lördagsförmiddagen avgjordes finalen av Lövsta Future Challenge Dressage på Friends Arena. Det var ett gäng talangfulla U25-ryttare och unga Grand Prix hästar som gjorde upp om totalt 200 000 kronor i den prestigefyllda finalen.

För U25-ryttarna avgjordes finalen i Grand Prix Kür. Det blev Evelina Söderström med Cilantro som till tonerna av sin Beatles-kür kunde dansa hem segern med 73,75%, tätt följd av Mary-Sophie Haid Bondergaard på 73,360%.

”Det var så härligt att vara tillbaka här på Friends Arena. Jag har tävlat här en gång för sju år sedan på ponny, men att få rida här med Cilantro var en fantastisk känsla. Idag hade jag en liten miss i början av programmet, så jag var superfokuserad därefter och är glad att vi lyckades sätta resten av programmet. Jag är såklart superglad över vinsten, det har varit årets mål att komma hit” sa Evelina Söderström.

I klassen för de Unga Grand Prix Hästarna, som reds i just Grand Prix för unga hästar var det ingen som kunde rå på Maria Eriksson och Mc Gordon, som kunde ta hem segern med hela 72,184%. Andra placerad blev Mads Hendeliowitz med Milwaukee på 67,289% och trea var Martin Ågevall på Romeona. Vi mötte upp en strålande Maria efter ritten:

”Det här var första gången för både mig och Gordon här på Friends. Jag är så imponerad av honom för att ha hanterat den här stora arenan och stämningen här så coolt. Han gav mig en helt fantastisk känsla idag och jag är så glad för min fina häst ” avslutade Maria.

Även i år fick ryttarna fick rida en uppvärmningsklass under fredagen som kommenterades av världsryttarna Patrik Kittel, Jessica von Bredow Werndl och Benjamin Werndl. Toppryttarna delade med sig av både goda tips och råd inför framtiden till samtliga finalister. Förutom att ryttarna fick känna på arenan och atmosfären red dem även om startordningen till lördagens avgörande finalklass.

Totalt red ryttarna om prispengen på 200 000 kronor, varav de två lyckliga segrarna vann 40 000 kronor vardera.

Fullständiga resultat hittar du här.


Kontakt