Evelina Söderström och Caroline Darcourt vinnare i fjärde kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Evelina Söderström och Cilantro (2007,Johnson-Blue Hors Hertug,äg Ann-Sofi Söderström) fortsätter sitt segertåg i klassen för U25-ryttarna. Med fyra vinster av fyra möjliga har hon nu sin plats i finalen på Sweden International Horse Show klar.

- "Jag är så glad! Målet idag var verkligen att se till att säkra finalplatsen och nu har vi gjort det. Dessutom kändes Cilantro jättefin inne på banan. Nu är vi laddade för final på Friends!", säger Evelina Söderström.

Tvåa i klassen blev Victoria Karlsson med Cum Laude SVU (2007 Johnson-Amethist, äg ryttaren) medan tredjeplatsen gick till Cecilia Bergåkra med IZack (Blue Hors Zack-Donnerfly,äg; P&A Development,Susanne Lövgren).

Bland de unga Grand Prix-hästarna var det Bournonville (2013,Bon Bravour-Louidini,äg;Lövsta Stuteri) med Caroline Darcourt i sadeln som kammade hem segern. Med en vinst på hela 73,991% plockade de 60 viktiga poäng.

- "Jag är jättenöjd med Bournonville idag. Det var första inomhustävlingen för säsongen och också första gången vi red det här programmet. De saker som vi tyckt varit svåra funkade bra idag. Nu siktar vi vidare mot Flyinge om två veckor", säger Caroline Darcourt.

Andraplatsen gick till Date Me (2014,Dancier-Rotspon,äg:Särö Stable) med Emma Jönsson och tredjeplatsen till Don Douceur (2013,Don Index-Stedinger,äg:Christian Hellebrandt) och Amanda Svanberg.

I och med det fjärde kvalet höjdes även svårighetsnivån till FEI U25 Grand Prix respektive Grand Prix för Unga Hästar. Den högre svårighetsgraden ger även mer poäng, koefficient 1,5. De 4 ekipagen i vardera klass som under säsongens fem kval lyckats samla högst poäng går vidare till finalen på Sweden International Horse Show.

Den sammanlagda ställningen efter kval fyra finns här.

Dagens resultat finns här.

Kontakt