Evelina Söderström och Anita Roslund vinnare i säsongstarten av Lövsta Future Challenge Dressage

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Anita Roslund och Fontanell, foto Roland Thunholm

I årets säsongstart av Lövsta Future Challenge Dressage fick vi se både bekanta och helt nya unga talanger glänsa. När det första kvalet avgjordes på Lidköpings Ridklubb var det Anita Roslund med Fontanell (SWB val 2015, Fürstenball-Ampere, uppf Lena Nyström, äg ryttaren) som tog hem segern för de unga Grand Prix-hästarna. Klassen för U25-ryttarna vanns av rutinerade Evelina Söderström med sin Cilantro (vl, 2007 Johnson-Blue Hors Hertug, uppf;Ylva Joyce,äg; Ann-Sofi Söderström).

- " Jag kan knappt fatta att det här är sant, jag är helt otroligt glad! ", säger en överlycklig Anita Roslund efter ritten.

Hon fortsätter:

- " Fontanell köpte jag när han var 1 dag gammal, jag tänkte att han skulle vara bra sällskapshäst till min andra Fürstenball-häst. Sedan provade vi vingarna i unghästklasserna och där avancerade vi för varje unghästår. Från en sjätte eller om det var sjundeplats på 4-års Breeders Trophy till vinst när han var 7 år. Sedan har vi fortsatt att utbilda och nu har vi tagit oss ändå hit, jag är så glad!"

Andraplatsen för de unga Grand Prix-hästarna gick till Carl Hedin med sin Davalerian (v,2015 Dante Weltino-Vivaldi,uppf Heinrich Kampmeyer,äg; Eques Management AB) och tredjeplatsen till Rebecca Mauléon med Johnie Walker BCN (v, född 2014 Johnson-Dayano, uppf Stal Timmers, äg Helene Frisk Dressage AB).

Evelina Söderström och Cilantro har varit framgångsrika i Lövsta Future Challenge under flera år och var senast bästa svensk i Lövsta Future Challenge International Tour under Gothenburg Horse Show.

- " Jag är nöjd med vår ritt, även om det var inte helt lätt inne på banan idag. Cilantro blev lite spänd inne på banan, men han kändes ändå fin! Närmst för oss väntar U25-SM på Grevagården och därefter nästa LFC-kval på Strömsholm", säger Evelina.

Tvåa i klassen blev Cecilia Bergåkra med familjens egen uppfödning My Friend (sto 2011, Friendship-Troll, uppf;fam Beråkra och Carina Edin/Stivin Wiklund,äg fam Bergåkra och Carina Edin) och trea Mary-Sophie Haid Bondergaard med Roberto des Frettes (val,2005 Carinho Des Noes-Boulou Des Frettes,uppf Mille Augras,äg Norrehee Dressage Stable)

Lövsta Future Challenge Dressage avgörs i två klasser, U25-ryttare och Unga Grand Prix-hästar och i fem kval under året. De 4 ekipage med högst poäng i respektive klass tar en plats i finalen som avgörs under Sweden International Horse Show.

Nästa kval avgörs under Strömsholmsdagarna v.23

Fullständiga resultat från klassen här.

Kontakt