Emma Jönsson och Evelina Söderström vinner tredje kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Emma Jönsson och Date Me, foto Madeleine Lindholm

Under fredagseftermiddagen sken de unga talangerna ikapp med solen på Åby Arena under Westcoast Equestrian Weeks. Viktiga poäng stod på spel när det tredje kvalet av Lövsta Future Challenge avgjordes. 8 finalplatser under Sweden International Horse Show hägrar längre fram i höst och med ett starkt startfält räknas varje poäng.

Bland de unga Grand Prix-hästarna var det var ingen som rådde på hemmaryttaren Emma Jönsson med sitt sto Date Me (2014, Dancier-Rotspon) . Med 73,088% säkrade hon första segern för säsongen.

" - Jag är så glad och nöjd över min och "Dagnys" ritt idag. Hon var verkligen med mig, jag kände att vi fick till en så bra runda", sa Emma efter sin seger.

Andraplatsen gick till Amanda Svanberg och Don Douceur (val, 2013 Don Index-Stedinger, äg: Annette Svanberg) på 70,931% och tredjeplatsen tog Isabella Tovek med Zaigon-Wi (val, 2014, Blue Hors Zack-Solos Carex, äg 69,706).

För U25-ryttarna förblir Evelina Söderström och Cilantro (val 2007 Johnson-Blue Hors Hertug) obesegrade under 2023 års säsong. Med dagens seger på 71,226% blev det ett hattrick i kvalsegrar, 3 av 3!

" - Det var så roligt att rida här idag! Cilantro känns superfin. Vi samlar mer och mer rutin och slipar hela tiden på detaljer för att hela tiden bli bättre. Att det har gått så här bra ger också bra självförtroende, så allt blir en positiv spiral", säger Evelina.

Andraplatsen gick till Cecilia Bergåkra med IZack (val 2009 Blue Hors Zack-Donnerfly, äg P&A Development AB och Susanne Lövgren) på 69,755% och tredjeplatsen till Filippa Norrman med H.S Indigo (val f.2009 Skovens Rafael-Weltman, äg Kattis Ridcenter AB) på 68,922%

Lövsta Future Challenge Dressage avgörs i 2 klasser, en för unga Grand Prix-hästar upp till 11 år och en för U25-ryttare. Under året rids fem kval, tre i Intermediere II och två i Grand Prix för unga hästar respektive U25-ryttare.

Nästa kval av Lövsta Future Challenge Dressage går av stapeln på Elitdressyren, Djursholms Ridklubb v.37.

Samtliga resultat från dagens klasser finns här.

Det sammanlagda resultatet för Lövsta Future Challenge Dressage finns här.

Kontakt