Ebba Danielsson siktar på finalplats i Lövsta Future Challenge Jumping

Ebba Danielsson och Lundi B

Det är ett rekordstort startfält i det första kvalet av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar. Traditionsenligt startas säsongen upp under den populära unghästtävlingen Champion of The Youngsters 24–28 augusti och hela 110 6-åriga hästar kommer till start.

Det är inte bara placeringarna i Champion of The Youngsters som står på spel i helgen. De 6-åriga hästarna rider även om fem biljetter till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping som går av stapeln under Gothenburg Horse Show 22–26 februari 2023. En av ryttarna på plats är 16-åriga Ebba Danielsson, som visserligen debuterar i Lövsta Future Challenge för de unga hästarna, men som haft stora framgångar i samma serie, fast i U25-klassen.

- ” Jag ser fram emot att helgens tävlingar. Jag har totalt tre hästar med mig, men två 6-åringar som ska gå Lövsta Future Challenge. Lundi B, som vi äger själva och Giovanna de Paume som ägs av Malin Trollnäs och Anna Vomb. Jag tror mycket på båda och förhoppningsvis kan vi ha chans på en finalplats.

Ebba satsar både på sina hästar som går svår hoppning, samtidigt som hon tycker det är viktigt att bygga på underifrån med yngre talanger.

- ” Jag ser fram emot att själv kunna ta upp unga hästar hela vägen till de stora klasserna. Jag har en 7-åring som är på väg dit och jag är glad över möjligheten få rida både de lite mer rutinerade hästarna i stora klasser, samtidigt som jag tycker det är jättekul att utbilda de yngre med. Man lär sig väldigt mycket av den kombinationen. "

Hon är positiv till möjligheten att låta de yngre hästarna komma in på stora arenor som Scandinavium.
- ”Det är en väldigt bra erfarenhet för den lite yngre hästen att få komma in på en arena som Scandinavium. Då har de förhoppningsvis redan vant sig vid miljön när de blir lite äldre. Det vore väldigt häftigt att ta en finalplats, men först och främst ser jag fram emot att få tävla på Grevagården i helgen”, avslutar Ebba.

Under Champion of the Youngsters tävlar de 6-åriga hästarna två kvalklasser, en på onsdag och en på torsdag. De bästa 28 ekipagen går sedan till lördagens final där de 5 bästa hästarna får en startplats till Gothenburg Horse Show.

Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar är öppet för 6-åriga hästar. De tävlande rider om de totalt 11 prestigefyllda finalplatserna till Gothenburg Horse Show. Fem delas ut under helgens Champion of The Youngsters, fem under Breeders Trophy och dessutom får vinnaren av SWB Stallion Trophy en startplats i finalen. I Scandinavium möter de svenska hästarna tio inbjudna internationella unghästar.

Tävlingarna kommer sändas live av Equisport TV, länk hittar du här.

Mer information om Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar och Champion of the Youngsters, regler, startlistor och resultat hittar du här.

Kontakt