Dansk seger i Lövsta Future Challenge International

Sara Aagaard Hyrm med Atterupgaards Cooper

Lövsta Future U25 ger unga ryttare chansen att tävla på de internationella världscupsarenorna. I Göteborg kom åtta ryttare till start och danskan Sara Aagard Hyrm vann klassen.

Danska ryttaren Sara Aagaard Hyrm med familjeägda Atterupgaards Cooper tog den tredje och sista segern i Lövsta Future Challenge som avgjordes i samband med Gothenburg Horse Show. Klassen som även avgjorts i Herning och i Amsterdam avgörs alltid i samband med FEI Dressage World Cup Dressage.

Andraplacerad var nederländska Zoe Kuintjes med sin häst Cupido och trea var svenska Evelina Söderström på Cilantro.

Sara Aagard Hyrm var väldigt nöjd med sin häst som går under smeknamnet Cooper.

- Arenan är så speciell. Det var intensivt men en härlig känsla att rida inför en så fantastisk publik. Jag gjorde mitt bästa för att hålla min häst lugn men kunde verkligen känna trycket med en så stor publik och det är verkligen roligt. Att rida i en så stor arena är fantastiskt men min häst är fortfarande en väldigt ung pojke. Jag har haft honom i fyra år så vi har utvecklats tillsammans. Jag är väldigt, väldigt glad idag.

Sara, Zoe och Evelina enades om att Lövsta Future Challenge verkligen är en serie som betyder mycket för dem.

- Det är fantastiskt vilken support vi får vi får och vad Lövsta Future Challenge gör för oss unga ryttare. Vi lär oss massor av att titta på världens bästa ryttare i världscupen och att få chansen att rida på samma arena som dem. Det betyder jättemycket, sammanfattade Sara och fick medhållande nickar från podiet.

Zoe Kulintjes reste enda från Nederländerna för att vara med och tävla i Göteborg med sin häst Cupido. Hon var glatt överraskad över sin andraplats.

- Det är första gången jag är här i Göteborg. Jag red i Jumping Amsterdam i fjol så det är andra gången jag rider Lövsta Future Challenge. Det är en helt fantastisk publik här.

Evelina Söderström på Cliantro har tävlat i Scandinavium en gång tidigare.

- Jag var här förra året och tävlade Lövsta Future Challenge och det var en riktigt bra upplevelse. Det är så inspirerande att tävla jämte världscupsryttare. Att se dem träna är riktigt roligt.

Ekipaget som fick dagens högsta poäng diskvalificerades vid efterkontrollen då hästen hade blod på sidan. Domaren Isobel Wessels kommenterade klassen.

- Först och främst så är det verkligen synd att en ryttare inte gick igenom efterkontrollen men det är också ett tecken på att vi tar allt väldigt allvarligt. Hästvälfärd är alltid viktigare än tävlingen.

Kontakt