Chloe H och Jörgen Larsson i topp i Lövsta Future Challenge Jumping

Chloe H med Jörgen Larsson, bild Roland Thunholm

Efter en rafflande omhoppning är det nu klart vilka 6-åriga hästar som tagit hem de första fem finalplatserna i Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar. Finalen avgörs under Gothenburg Horse Show 23-26 februari 2023 och det var 32 talangfulla 6-åriga hästar som kom till start i den avgörande 130-klassen på Grevagården under lördagseftermiddagen.

Det var jämnt i toppen men allra snabbast var alltså Chloe H ( Coventry-Cardento) med Jörgen Larsson i sadeln. På plats fanns även Johanna Sandström, som är både uppfödare och ägare av Chloe H.

- "Jag är så stolt över henne, det här hade vi aldrig vågat drömma om när vi åkte hit. Hon har en helt fantastisk inställning och vill alltid vara felfri. Nu ska hon få åka hem och äta gräs och vila några veckor innan hon åker tillbaka till Jörgen. Vi ser verkligen fram emot att få se henne i Scandinavium nästa år", säger en glad Johanna efter prisutdelningen.

Champion of the Youngsters är det första av två kvaltillfällen för de unga hästarna som deltar i Lövsta Future Challenge Jumping. Tidigare under veckan har hästarna mötts i två kvalklasser för att under lördagseftermiddagen göra upp i en 130 bedömning A:1a. De fem bästa 6-åriga hästarna får som sagt startplats till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping för Unga Hästar som avgörs under Gothenburg Horse Show i februari 2023.

Det var ett starkt startfält i dagens klass, där hela 15 ekipage tog sig till omhoppning och det krävdes att vara både felfri och snabb för att knipa en finalbiljett. Miss Golddigger TW och Jennie Juhlin Lundström tog andraplatsen och Quizano VDL blev tredjeplacerad.

Samtliga ekipage som kvalar till finalen under Gothenburg Horse Show 2023 är;

Chloe H/Jörgen Larsson, Miss Golddigger TW/Jennie Juhlin Lundström, Quizano VDL/Magnus Österlund, Laganixx/Felix Bader och Hallon FW Z/Joel Andersson

Nästa kvaltillfälle blir i samband med Breeders Trophy under SWB Equestrian Weeks, 4-9 oktober. Här tar sig ytterligare fem hästar vidare till finalen. Det delas även ut en extra finalbiljett till vinnaren av SWB Stallion Trophy. I Göteborg får de svenska hästarna möta tio internationella unghästar.

Fullständiga resultat hittar du här.

Mer information om Lövsta Future Challenge hittar du här.

Kontakt