Cecilia Bergåkra och Anita Roslund vann andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Cecilia Bergåkra och IZack, foto Roland Thunholm

Cecilia Bergåkra med IZack (2009, Blue Hors Zack-Donnerfly,äg; P&A Development,Susanne Löfgren och ryttaren) och Anita Roslund med Fontanell (SWB, 2015,Fürstenball-Ampere,uppf Lena Nyström äg: Anita Roslund) tog hem segrarna i det andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage på Strömsholm.

För U25-orna blev det en väldigt jämn kamp om förstaplatsen mellan Evelina Söderström med Cilantro (2007,Johnson-Blue Hors Hertug,äg Ann-Sofi Söderström) och Cecilia Bergåkra med Izack. Med en knapp kvarts procents marginal gick vinsten till Cecilia Bergåkra och Evelina Söderström slutade tvåa. Tredjeplatsen gick till Emma Brunfelter med Entutu (2007,Ehrenpreis-Cacir,äg Liane Wachtmeister).

- "Jag är så glad för den här vinsten! IZack kändes fin på banan, vi lyckades hitta en bra balans med lagom mycket power. Vi håller på att jobba med ettorna på ett lite nytt sätt, de har alltid varit en utmaning. Idag blev det lite strul, men jag tror vi är på rätt väg och tvåorna är jag nöjd med. Så allt som allt, jag är så nöjd med min och IZacks ritt idag", säger Cecilia Bergåkra efter ritten.

Tight i toppen var det även för de unga Grand Prix-hästarna. Med 4 ekipage som nådde över 70%-strecket blev det till slut Anita Roslund med Fontanell som lyckades ta säsongens andra seger. Därmed kopplar hon ett grepp om den totala ledningen.

- " Fontanell har verkligen ett hjärta av guld, han vill så mycket. Igår på uppvärmningsklassen red jag fram lite för länge, men idag lyckades jag tajma det bättre. Det känns faktiskt helt overkligt att vi lyckades vinna igen!" säger Anita Roslund.

Tvåa i klassen blev Mia Runesson Bergqvist med Zenit (SWB,2014,Zuidenwind-Don Schufro,uppf Gränsbo Stuteri,äg Per Runesson) med 71,52% och trea Amanda Svanberg med Don Douceur (2013, Don Index-Stedinger,uppf Christian Hellebrandt,äg Annette Svanberg).

Samtliga resultat från klassen finns här.

Sammanlagd ställning efter två av totalt fem kval finns här.

Nästa kval av Lövsta Future Challenge Dressage går av stapeln under Westcoast Equestrian Week v. 30.


Kontakt