Caroline Darcourt vinner andra kvalet av Lövsta Future Challenge för unga Grand Prix-hästar

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Caroline Darcourt och Bournonville, foto Roland Thunholm.

Det var ett mycket starkt startfält på hela 17 unga Grand Prix-hästar kom till start i det andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage. Allra bästa gick det för Bournonville (valack f2013 e Bon Bravour-Louidini) med Caroline Darcourt i sadeln som vann med hela 73,265%.

"- Jag är så nöjd med Bournonville. Han var nog lite trött idag, men han gav verkligen allt ändå. Jag är så stolt över honom", säger Caroline Darcourt.

Att startfältet idag var oerhört starkt avspeglade sig även i resultatlistan. 4 ekipage nådde över 70% och för att hamna bland topp 3 krävdes det ett resultat på dryga 72%. Andraplatsen gick till Sofie Lexner med Kingston ( valack f2015 Apache-Diamond Hit) på 72,91% och tredjeplatsen gick till Emma Jönsson med stoet Date Me (2014 Dancier-Rotspon) på 72,20%.

Lövsta Future Challenge Dressage går över 5 kval under året. De 4 främsta ekipagen i vardera klass, unga Grand Prix-hästar samt U25-ryttare går till finalen under Sweden International Horse Show. Efter två kval leder nu Sofie Lexner/Kingston följda av Isabella Tovek/Zaigon-Wi för de unga GP-hästarna. Nästa kval går av stapeln på Westcoast Equestrian under vecka 30.

Kontakt